Arnesen om framtiden

I en intervju med tidningen The Guardian berättar Frank Arnesen om framtiden, där hans närmaste uppgift är att behålla Martin Jol som uppvaktas av Ajax.

I samband med att ryktena om Jol florerar talar Arnesen om vikten att vara en klubb som vill framåt, för att därigenom kunna behålla sina bästa spelare och tränare. Arnesen menar att när en tränare gör ett bra jobb intresserar sig alltid andra klubbar för tränarens tjänster. Samma sak gäller för spelare som exempelvis Ledley King och Jermain Defoe.

För att på sikt kunna behålla dessa måste Tottenham visa att viljan att bli en klubb som regelbundet spelar i Europacuperna. Något Arnesen i dagsläget prioriterar. ”När spelarna gör allt för att nå en Europaplats är det viktigt för mig att visa handlingskraft och förstärka laget. Annars kommer spelarna att vända sig emot mig och istället ifrågasätta mitt arbete”

Det arbete Arnesen lagt ner på klubben sedan han tillträdde i somras visar dock på handlingskraft. Under Arnesens ledning har nitton spelare tagits till klubben och truppen är idag starkare och bredare, vilket också visat sig i ligaspelet. Och vid en seger på söndag finns chansen till en titel kvar, redan under Arnesens första år.

Spurs är under Arnesens en bit på vägen mot målet att etablera sig ute i Europa. Men för att ta det stora klivet krävs de stora spelarköpen och för att kunna locka till sig spelare från den högsta nivån krävs spel på samma nivå. När detta kommer att ske avslöjar inte Arnesen i intervjun men han är däremot säker på att steget kommer att tas inom en inte allt för avlägsen framtid.

Hela intervjun går att läsa på länken nedan till The Guardian.

Johan Öhlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.