Inför Newcastle – Spurs

Newcastle tar emot Spurs på söndagen för att mäta styrkorna och se vem som tar sig till semifinal i FA-cupen. Jag skulle kunna citera vanligt folk kring jul, -”att det är en trevlig tid som man ser fram emot”, men eftersom vi precis gjort ett rejält bottennapp mot Southampton så känns det mer än instabilt i leden!

Visst är det roligt att Spurs är i kvartsfinal i FA-cupen, och jag gläder mig, men man får upp förhoppningarna så fruktansvärt högt att man ser en finalplats som möjlig, och varför inte få uppleva när King lyfter bucklan på Millennium stadium i skyn.
Nu råkar vi vara ganska vana vid att saker och ting inte riktigt vill gå vår väg, och luttrade har vi blivit för varje år som gått utan att vi skördat något av det finnare silvret på bra länge!
Martin Jol har lite problem att ta ut truppen och han verkar vara angelägen om att få Mido att spela, åtminstone följa med truppen norr ut i England och kunna göra ett inhopp.

Jag skulle tippa på att, vem det än hade varit som dragit på sig en lätt skada av de fyra herrarna som strider om platserna på topp så skulle Jol uttrycka sin oro lika allvarligt. Men jag tror det känns som om han tänkt sig starta med Defoe och Mido på topp. Skulle nu inte Mido kunna spela, då han inte var med på träningen i fredags, så lär det bli Kanoute som får hoppa in från start, om så redan inte är planerat. Keane får nog börja på bänken trots att han varit mycket bra de senare inhoppen!

Pedro Mendes är fortfarande borta från spel, och eftersom han är lite av min favorit på mittfältet så kommer jag köra stenhårt med den ursäkten om något så allvarligt som en förlust skulle komma på tal. Atouba och Naybet står som ”very doubtful” på physiorooms hemsida, men de kan vara fel ute, och jag vet inte något om deras skadeläge. Frågan är vad vi mönstrar baktill? Det jag vet, är att vi kommer ha fyra backar och de kommer att vara placerade framför Robinson. En av dem i mitten kommer heta King. Resten är en chansning;

Stephen Kelly, Anthony Gardner, Ledley King, Erik Edman.

Skulle Atouba vara spelklar så tror jag att Edman får se sig bänkad då Martin Jol verkar ranka honom högre av de tu, rätt eller fel.
På mitten har vi fortfarande icke spelbare Reid som inte får vara med och leka i FA-cupen, allt pga. medverkan för Nottingham i samma cup.

Simon Davies, Michael Brown, Michael Carrick, Retro Ziegler.

Ett lite svagare mittfält och jag hoppas att de kan spela ut och våga hålla i bollen samt kanske framförallt ligga hyfsat högt i planen. Vi vet ju alla att Newcastle kommer att äga de första 10 minuterna och sedan kommer Spurs att sakta arbeta sig in i matchen, Första målet är av stor vikt, men behöver inte vara avgörande om det kommer före halvlek. Båda lagen är hyfsat anfallsbenägna och jag tror att det kommer lösa upp sig så fort något lag tar ledningen!

På topp redan nämnda Mido och Defoe. Den jag verkligen tror kommer att spela från start i anfallet är Defoe, annars är han inte 100% eller så är Martin Jol kallare än vad jag någonsin vågar tro att en manager är. Defoe är, hur vi än vrider och vänder på det, en riktigt vass anfallare med England som given landslagsadress och jag tror han är en given startare även där, så att peta honom skulle ge ekon i England. But hen again mr Jol!

Det kanske är lite det som är grejen med kvartsfinalerna i FA. Helt plötsligt så är ens lag ute i hetluften och man måste förbereda försvarstal inför måndagen, eller om det vill sig väl, så kommer mailförfattandet att sprudla hela veckan till de otrogna!
Tottenham åker upp på lördagen och redan då får vi reda på om Mido är med i bussen, och därmed troligen kan spela, för jag tror inte vi lägger ut rökridåer och kör rävspel tills den officiella laguttagningen på söndag.

Vi är ett av åtta lag kvar, och hade det inte varit för just Newcastle så hade vi troligen stått in för Chelsea på Stanford Bridge, vilket troligen hade varit en mycket tuffare uppgift än den svåra redan lagd på våra bräckliga axlar! Det är verkligen ingen drömlottning, men visst hade man kanske inte varit helt på topp med att få möta Southampton igen! Hade hjärtat fått välja så hade Leicester såklart (?) varit givna motståndare i en uppgjord lottning!

Bolton tar emot Arsenal på hemmaplanen jogging/tennissko, och det enda man kan göra är att hoppas! Skulle vi ta oss vidare och när Arsenal tar sig vidare, så kan det bli en repris av semifinalen på Old Trafford. Mao så finns det risk för akutpsykiatri med hjärt- och lungräddning om den matchen skulle bli tvungen att avgöra cupen. Blackburn tar emot Leicester och den matchen spelas som vår, på söndagen, tre timmar tidigare dock. Manchester United och Southampton drabbar dock samman redan på lördagen! Man kan dock inte hoppas på annat än att Southampton kan skrälla – man är kanske lite till mans en hejare på underdogs, och skulle Spurs åka ut så är det ändå bara pest eller kolera att välja på!

Newcastle har börjat spela riktigt bra i ligan och Shearer lär vara sugen att ta hem bucklan sista året han spelar. Deras lag är riktigt vasst och är så gott som skadefritt, så det kommer att krävas en mycket bra match för Spurs att åtminstone få ner ett omspel till WHL.

Jag får återkomma med laguppställningar och ändringar löpande, för visst känns det som en av de viktigare matcherna för Spurs spelas nu på söndag.

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.