Nottingham – Spurs 0-3

Så är vi äntligen vidare i FA-cupen. Nottingham hade inte mycket att sätta emot i omspelet på hemmaplanen.

Tottenham tog sig vidare efter en ganska lätt seger mot Nottingham med 0-3, trots en mållös första halvlek. Nu blir det att resa upp till Newcastle och se till att Europachansen lever kvar i cupen, eller varför inte helt enkelt ta hem bucklan medan vi ändå är i slag!

Spurs hade kontroll på matchen och det var lite märkligt att vi inte kunde få in bollen i första halvlek. Det är alltid lite osäkert i leden när vi inte lyckas få hål då vi haftkraftigt spelövertag!

Det skulle bli Noé Pamarot som skulle spräcka nollan bakom Gerrard, och visst kändes det befriande, samt öppnade upp Nottinghamförsvaret än mer. De var nu tvungna att gå framåt för att få övertid och möjliga straffar, vilket öppnade för Keane och Kanouté, som varit under väldigt hård bevakning före det förlösande målet.

Keane och Kanouté var alltså de som fick börja matchen, vilket kanske var en tack för det fina inhoppet paret gjorde mot Fulham, och Jol fortsätter att byta förstaelvan som en annan byter kallsonger.

Jag vet heller inte om jag ska tycka om det eller om jag ska ogilla det? Defoe spelades inte, och jag tror att han fick vila lite men å andra sidan har inte Tottenahm ett sånt hårt spelschema att en så vältränad spelare som Defoe ska behöva pusta hela matchen på bänken.
Det kan mycket väl ha varit så att han har fått sin beskärda speltid och eftersom det flöt på bra ute på planen så valde Martin Jol att inte ta in Defoe utan avsluta matchen med att låta den andre inhopparen göra ett sista minuten mål då Mido fick sista kvarten av Kanouté!

Keane och Defoe har dock kanske varit det minst lyckade paret fram av de fyra riktigt vassa spelare som Spurs fogar över på topp, och därav kanske det blev naturligt att peta in Mido istället för Defoe. Jag skulle bli mycket förvånad om inte Defoe är på planen mot Newcastle, för han är nog ändå vårt starkaste kort av de fyra!

Spurs gjorde sina första två mål på fasta situationer konstigt nog, eftersom det fanns andra möjligheter att näta då spelet bjöd på bra och varierande anfallsfotboll. Mycket fint passningsspel av Tottenham, precis som vi vill ha det, och ja hoppas att de kan hålla i det för inget lag får det lätt med ett vasst och snabbt passande lag! Enligt BBC så ska City Ground vara ganska svårspelad med taskig kvalitet på gräset, men de skriver att Spurs bemästrade det hela och det blev ingen tjongfotboll även om det kanske inbjöds till det med tanke på planen. Dock så fick Spurs vekligen leta öppningar för att finna avslut och ibland behöll vi bara bollen och spelade runt den istället för att förlora den genom ett för stressigt beslut. Måste vara Jol som har lite med det att göra.

Första halvlek var dock lite tråkig och båda målvakterna var inte annat än stelfrusna i halvlek då de mest såg bollen rulla runt straffområdet. Keane var dock ganska nära att få in en balja och det var tack vare Gerrard som det var 0-0 i halvlek! Robinson hade nästan ingenting att göra – åtminstone farligt lite. Skönt att han är rutinerad, och jag vill inte se några vilda bud på honom, för visst gör han hela laget tryggare där bak!
Överhuvudtaget så var backlinjen mycket stabil, och de ska vara så emot det motstånd som bjöds. Det är ju allt till trots nästan en division emellan lagen, då Nottingham ligger på nedflyttningsplats.
Skönt med 0-1 och hela Spurs kom ut i andra och såg snabbare ut. Det verkade vara dags att avgöra tillställningen väl innan full tid.

Det skulle visa sig att Zieglers hörnor var svåra för Nottinghamförsvaret och Brown lyckas komma före Gerrard så Keane kunde väldigt enkelt sätta in 0-2 målet. Skönt!
Hade det inte varit för Gerrard i målet tror jag att Keane kunde ha gjort ett oäkta hattrick i denna tillställning som gick precis som vi ville!

Edman byttes in men visst känns det som Atouba är Jols förstaval, och det kan jag inte riktigt köpa då jag gillar Edmans spelstil samt att jag inte tycker att han gjort bort sig på något sätt, vilket kanske Atouba inte heller gjort, men något måste Jol ha sett på träningarna för att föredra Atouba i sån grad som han gör.

Nottingham Forest: Gerrard, Curtis, Morgan, Melville, Doig, Perch, Powell, Evans (Thompson 64), Robertson, Johnson (Harris 67), Taylor.
Övriga avbytare: Doyle, King, Bopp.

Varningar: Melville.
Tottenham: Robinson, Pamarot, Atouba (Edman 82), Gardner, Ziegler, Davies, Mendes (Carrick 77), Brown, Kelly, Kanouté (Mido 74), Keane.
Övriga avbytare: Cerny, Defoe.

Mål: Pamarot 60, Keane 72, Mido 90.

Publik: 28.062
Domare: Mark Clattenburg (Co Durham).

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.