Inför Nottingham – Tottenham

Omspel från 1-1 matchen spelad på White Hart Lane, och nu ska vi bara vidare!

Tottenham åker till Nottingham för att ta sig vidare till 6; e omgången, där Newcastle väntar. Självklart skulle det vara önskvärt att det var annat motstånd som väntade i nästa omgång den 12 mars! Detta ska dock inte spela någon roll utan Spurs ska naturligtvis köra över Nottingham. Sist förlorade vi på att skärpan avtog ju längre matchen gick, och detta är Martin Jol väl medveten om och bör ta i med hårdhandskarna om han ser samma tendens i denna match.

Det vi spelade med mot Nottingham var;
Robinson, Kelly, Naybet, King, Atouba; Davies, Brown, Carrick, Ziegler (Keane, 65); Kanoute (Mido, 65), Defoe.

Det vi spelade med mot Fulham;
Robinson, Kelly, Naybet, King, Edman, Davies, Brown, Carrick, Reid, Defoe (ut 73), Mido (ut 78).

Vi vet att Reid inte kan spela i FA-cupen, likaså Dawson även om han kanske inte är aktuell för första elvan direkt!
Edman har jag alltid gillat och Atouba har även han sina ljuspunkter, men kanske varit något under sin vanliga form senaste spelade matcherna. Jag tror att Edman kommer att få spela från start på onsdag igen och frågan är då vem som spelar framför honom. Kan Atouba (om han inte är knäskadad ) peta Ziegler, eller spelar vi med exakt samma lag som mot Fulham utom då just vänster fram som spelades av Reid. Det såg ju onekligen bra ut och jag skulle själv välja det receptet med Ziegler istället för Reid, men det har visat sig ganska ofta att Martin Jol ändrar om oftare än vad jag skulle göra. Byta ut Mido och Defoe skedde mot Fulham, och det var ju inte helt fel gjort. Keane är faktiskt riktigt vass framåt, och han har hjärtat på rätt plats. Kanoute rör alltid om i grytan och om Defoe inte får något gjort framtill så kan Kanoute vara en riktig speländrande profil att få in.

Det är inte helt stabilt att möta Newcastle, och jag hoppas att spelarna inte tänker som jag, dvs på nästa match, för så säker är jag på att vi tar oss vidare. Och visst är det inte en önskelottning från Newcastles sida sett heller. Och visst tar jag hellre dem än Chelsea som de faktiskt lyckades slå ur FA i förra omgången, ingen dålig värdemätare, då jag knappast tror att Chelsea underskattade Newcastle. Det är något som vi kraftigt gjorde med Nottingham!

Skadeläget är ganska bra, dock är Gardner fortfarande borta och sägs vara tillbaka till 5; e mars om all rehab går som det ska, likaså Atouba som har problem med ett knä enligt physioroom.com.
Naybet är lite seg i steget som han har fått kritik om nästan hela säsongen, och jag kan inte påstå att det blivit bättre klipp i apostlahästarna men hans rutin gör ganska bra bot mot den svagheten.
I övrigt kan vi ju ställa ett oerhört starkt försvar på fötterna och de borde kunna hålla tätt bakåt, vilket då borde ge anfallet en enkel uppgift; sätt en balja och vi är vidare. Defoe och gänget borde dock vara revanschsugna och målhungriga från 1-1 matchen på WHL sist.

Kanske borde vi spela Keane och Kanoute från start – bara för att förvåna lite!
Jag tror, som det har framgått, på en enkel seger och då får det bli 2-0 till Spurs. Robinson spikar igen, och jag är övertygad om att vi gör minst två eftersom Jol kommer att vara väldigt bestämd på att visa klasskillnad nu när vi faktiskt har chansen att revanschera oss för vi blev ju faktiskt inte utslagna sist, även om det var bittert!

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.