BAKOM KULISSERNA: Mikael Nilsson

Nu är det dags att presentera vår chefredaktör Mikael Nilsson från Varberg.

Mitt namn är Mikael Nilsson. Jag är 26 år och bor i kurorten Varberg på västkusten. Efter att ha läst samhällsprogrammet och tagit studenten 1997 har jag arbetat som administratör, språklärare, butikssäljare, tidningsbud och värd. I dagsläget jobbar jag som naturvårdare. På fritiden spelar jag mittfältare i fotbollsklubben IF Norvalla. En anrik klubb numera hemmahörande i Division VI Norra Halland.

Det hela började när jag vid åtta års ålder blev intresserad av fotboll. Jag läste tabellerna i dagstidningarna, såg matcher på TV och ritade klubbmärken. Vid den här tiden spelade jag anfallare i pojklaget och blev mycket förtjust i en skyttekung vid namn Clive Allen. Han fullkomligt öste in mål och spelade i ett lag som hette Tottenham Hotspur. Laget hade ljuvligt vita tröjor och en häftig tupp som symbol på klubbmärket. Jag bestämde mig därmed för att Tottenham Hotspur skulle bli mitt lag. Varje gång jag spelade fotboll låtsades jag att vara Clive Allen i Tottenham. På julafton 1987 hade tomten med sig den finaste gåva jag kunde tänka mig. Julklappen innehöll en äkta matchdress! Under varje fotbollsträning bar jag dräkten med stolthet.

Mitt bästa minne är FA-cupvinsten mot Nottingham Forest 1991. Minns även med glädje David Ginolas dribblingsraider i Ligacupen 1999. Vilken artist!
Måste också nämna förra sommarens stora händelse. Spurs förlade sitt träningsläger i Kungsbacka och där fick jag äntligen chansen att möta alla underbara ”Yids” runt om i landet. Hela THSS styrelse var samlad och Spurs första officiella svenska supporterklubb fick då möjlighet att utbyta idéer, visioner, minnen och erfarenheter i samband med att bevaka träningar och träffa spelarna och ledarna i vårt älskade Tottenham Hotspur. Värsta minne är helt klart finalförlusterna mot Coventry City i FA-cupen 1987 och Blackburn Rovers i Ligacupen 2002. Måste även nämna förlusten mot Port Vale i FA-cupen hösten 1987….. fruktansvärt.

Genom årens lopp har flera lirare visat upp sin fotbollskonst i den vackra liljevita tröjan. Mina absolut största favoriter är Dave Mackay, Steve Perryman, Glenn Hoddle, Chris Hughton, Clive Allen, Gary Lineker, Jürgen Klinsmann och David Ginola. Sist men inte minst, den störste av dem alla: Bill Nicholson. Mannen som symboliserar Tottenham Hotspur Football Club mer än något annat.

Ända sedan 1987 har jag köpt Spurs matchtröjor. I dagsläget äger jag 19 officiella matchtröjor. Jag har sett Spurs på plats vid sammanlagt 16 tillfällen. Robbie Keane, Jermain Defoe, Ledley King, Erik Edman och Pedro Mendes är mina favoritspelare i dagens Spurs.

Jag innehar den stora äran att agera chefredaktör för THSS officiella hemsida www.spurs.se. Till min hjälp har jag ett antal hängivna, seriösa och skickliga medarbetare.

Mikael Nilsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.