Tottenham tvåa i Fair Play League

Officiell Premier League-statistik visar att Tottenham efter 20 spelade omgångar ligger på en snygg andraplats i kampen om Fair Play League pokalen. Poängsättning görs efter bedömningen av lagets antal röda/gula kort, positivt spel, respekt för motståndarlaget, domare och publik mm. Om Spurs skulle vinna denna Fair Play liga finns ytterligare en chans att nå UEFA-cupspel. Om detta finns det säkert skäl att återkomma till senare i vår.

Enligt Fair Play League har Tottenham spelat ihop till 8,86 poäng. Detta ger laget en hedersam andraplats som delas med Norwich City. Chelsea leder även storstilat denna liga med 9,10 poäng.

Det engelska lag som till slut vinner Fair Play-ligan har som sitt lands representant möjlighet att få en av totalt tre extra platser i UEFA-cupen. Vinnaren i det land som har bäst Fair Play-statistik får direktplatsen. Sedan lottas ytterligare två platser ut bland resterande Fair Play-ligavinnarlagen.

Förra säsongen vann Charlton denna liga i England och Real Mallorca i Spanien, men eftersom Sverige spelade mest rent, fick Östers IF en välkommen UEFA-cup-plats!

Övriga lag som vann i sina respektive länder förra säsongen och var med i lottningen den 8 juni 2004 om de återstående två UEFA-cup-platserna:

Charlton England
Real Mallorca Spanien
Freiburg Tyskland
Cork City Irland
Esbjerg Danmark
SK Brann Norge
FC Lahti Finland
Throttur Reykjavik Island
KS Teuta Albanien
FC Mika Armenien
(Namnet på ett vinnande Ukraina-lag saknas)

Mathias Bridfelt

Länk till Fair Play League-tabellen finns även här:
http://www.premierleague.com/fapl.rac?command=forwardOnly&nextPage=enCompLeagueTable

Information om resp lands vinnande lag förra säsongen
http://www.uefa.com/uefa/news/Kind=16384/newsId=186477.html

UEFA:s Fair Play-ranking säsong 2003/04 av resp land:
http://www.svenskfotboll.se/t1.aspx?p=7141&x=1&a=121583

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.