Radek Cerny klar för Tottenham

Slavia Praha har bekräftat att Spurs har skrivit kontrakt med 30-åriga Radek Cerny som tills nu spelat för den tjeckiska klubben Slavia Praha. Lånekontraktet ska löpa på 18 månader och kosta Spurs ca 500.000 pund.

Efter att Kasey Keller lämnade Spurs för Mönchengladbach så har Tottenham letat efter en ny målvakt som får det föga avundsvärda uppdraget att konkurrera med allas vår Robocop.

Idag står det klart att mannen som nu skall värma bänken och vara redo för inhopp är Radek Cerny, en 31-årig målvakt från Slavia Praha, ett lag som till stor del ägs av ENIC som även är en av de större THFC-ägarna. Låneaffären av Cerny kan ha underlättats säkert med deras p.g.a. detta.

När Cerny, som är förste reservmålvakt för Cech i Tjeckiska landslaget, visar upp sitt kontrakt med Tottenham betyder det att Rami Shaaban kan återgå till sitt hedersuppdrag för Arsenal Sweden, om än med visst smolk i bägaren för vissa…

Cerny kommenterar själv flytten:

“Premier League is for me the best soccer league in the world. To play there is a dream of every footballer. I have been following Tottenham as the other big European clubs. I have regularly watched Premier League on Czech cable TV. It is a very popular league, the stadiums are full of fans,”

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.