Inför Spurs – Brighton & Hove Albion

Dags för Spurs att äntra den mest klassiska cupen i hela Europa, FA-cupen.
Och de gör det med skador på flera viktiga spelare.
Vare sig Martin Jol vill det eller inte kommer Spurs att ställa upp med ett lag till stor del bestående av spelare som står och knackar på dörren till A-laget.

Skador på Michael Carrick, Frederic Kanouté, Jermain Defoe, Thimee Atouba och Michael Brown stör uppladdningen inför mötet med Championship-laget Brighton & Hove Albion.
Visserligen ska flera spelare testas inför matchen, men man ska nog inte räkna med att någon av dem kommer till spel. Troligtvis vilas de ytterligare en vecka till den viktiga Premier League-matchen mot Chelsea.

Till skillnad från föregående säsonger är dock Spurs inte så känsliga för skador på viktiga spelare. Det finns bland annat ett väl tilltaget skikt av unga, hungriga spelare som är sugna på att få chansen – och förhoppningsvis även ta den.

Spelare som Mark Yeates, Rohan Ricketts, Dean Marney, David Limbersky och Emil Hallfredsson kan få spela i matchen.
Marney och Ricketts har spelat i A-laget tidigare under säsongen, hur kan man glömma den förras succédebut på White Hart Lane?

Spurs har i alla fall tillräckligt stark trupp för att kunna se till att Brighton inte är det laget som ställer till med den sedvanliga skrällen.

Seagulls ligger för närvarande på artonde plats i forna Division 1 och kommer till matchen med ett facit på två vinster och två oavgjorda i bagaget och de kommer definitivt vara sugna på att vinna.

För Spurs gäller det att hålla ett extra öga på den lille anfallaren, tillika polare till Jermain Defoe, Leon Knight som är en pålitlig målskytt för klubben. Knight kom inför förra säsongen till Brighton för att ersätta Bobby Zamora, vars öde är bekant för oss.
Övriga spelare i Brighton att hålla ögonen, eller öronen för de som följer matchen via radio, är Charlie Oatway (som för övrigt är döpt efter QPR´s framgångsrika lag från 1972. Han har ELVA mellannamn), lånet från Chelsea Alexis Nicolas och forna Spurs-spelaren Guy Butters.

Seagulls borde inte kunna ställa till allt för stora problem för Spurs, men tjusningen med FA-cupen är just den att allt kan hända.

Jag tror dock stenhårt på vinst för Tottenham, men resultatet beror mycket på vilka spelare Martin Jol kan ställa på banan.
Bevaka www.spurs.co.uk under morgondagen för aktuella lagnyheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.