Lars-Gunnar Björklund ny hedersmedlem i THSS

Fotbollshistoria. Från 29 november 1969 till 17 juli 2004 i ett nafs. Lars-Gunnar Björklund blev igår 17 juli utnämnd till förste hedersmedlem nr 1 i THSS inför drygt en tvåtusenhövdad publik i Trollhättan.

THSS utnämnde den 17 juli Lars-Gunnar Björklund som förste hedersmedlem i THSS. Lars-Gunnar som var på plats för att kommentera träningsmatchen mellan FC Trollhättan och Spurs på Edsborg fick en THSS tröja och skrev stolt på sitt medlemsskap inför 2.123st i publiken.

Sveriges kanske mest kände Tottenhamsupporter Lars-Gunnar startade 30 november 1969 det nu legendariska TV-magasinet ”Tipsextra” i SVT som då var först med direktsänd engelsk fotboll utanför England. Lars-Gunnar berättar att han i London efter en lördagsmatch mellan Tottenham och Chelsea insåg att man de lördagar det inte sändes svensk fotboll kanske kunde visa engelska matcher istället. Efter kniviga förhandlingar med de nordiska länderna om samsändning och ett kontrakt med brittiska ATV (för enbart Midlands-lagens hemmamatcher!) visade lördagsprogrammet i sin första TV-utsändning för engelsk fotboll matchen mellan Wolverhampton och Sunderland. En match som slutade 1-0 efter att TV-sändningslänken varit bruten i 25 minuter och SVT under den tiden sänt tennis(!).

Fotbollshistoria.

Precis som den 1 juni 2004 då Tottenhams första officiella supporterklubb startades. Nära trettiofem år senare…

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.