Inför Southampton – Tottenham

Det är ett till synes slitet och omotiverat Tottenham som reser söderut på lördag. Var det en gnista vi såg senast mot Newcastle? Eller bara ytterligare bevis på att skatorna är en klubb i kris? Southampton-drabbningen lär kunna reda ut ett par frågor.

Vilka är mest motiverade? Är det hemmalaget Southampton som under nya managern Ronald Koeman tagit nästa kliv på det fina bygge som vår Pochettino var med och lade grunden för? Att ta poäng för Europa League platsen känns onekligen som mest lockande för ett Southampton, än för vårt Spurs som nästan börjat ta torsdags-matcher på ITV4 som för givet. Det är ett halmstrå till chans att vi når Champions League – och ärligt talat tror vi på det?

Hur är det med revanschlusten? Mättades Pochettino en aning av 1-0 segern senast? Eller är den stora skalpen för honom att återvända till St Mary’s och råna sina förra adepter på ytterligare poäng?
Hur sugna på att revanschera är Southampton på sin förre manager? Spelar sådant en sån stor roll i dagens fotboll längre där tränarbyten byts ut i allt högre takt?

Förväntade Spurs-elvan då? Hugo? Walker missar troligen resten av säsongen, så på högerbackslatsen hittar vi nog Dier eller Chiriches. Rose skadad sist, hur allvarligt är det? Räkna med Davies. Fazio och Vertonghen centralt.
Paulinho tystade en del kritiker med en fin insats mot Newcastle. Men återigen, hur mycket säger det mot ett fattigt Newcastle? Personligen ser jag förnyat förtroende för firma Mason / Bentaleb.
Och så nu de fyra spelarna som ska stå för magin. Även om Kane dippat i form är han självskriven på topp. Lamela bedrövlig senast. Vore kul med Dembéle på start som invikande högerytter, men det lär troligen inte hända. Chadli och Towsend på varsin kant omringar Eriksen, mest troligt.

Southampton då? Ingen Alderweireld, Forster eller Mayuka. Se upp för Pellé, sviktande form men alltid farlig. Annars är Saints ett stabilt lag, Scheniderlin, Fonte, Clyne och Bertrand bidrar till det. Mane och Tadic är två vi får se upp med.

Vi ser fram emot en tidig kick off på lördag, 13:45, då vi får svar på alla dessa frågor.

 

2 comments

  1. Grreger Hoffa

    Längtar redan till nästa säsong. Saknar helt motivation till att se omotiverade spelare på plan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.