Inför Newcastle – Tottenham

Sex omgångar kvar. Vi går in i slutskedet av ligan….

Söndagsmatch och upp till bevis är det som närmast kommer. Vill vi ha någon som helst chans på Europaplatserna så är det dags att vända de negativa och snabbt får de går. För lagen runtomkring fortsätter ta sina viktiga poäng medan vi tappar onödiga poäng mot bottengängen.

Kommande match är mot Newcastle och i vårt senaste ligamöte så visade vi upp ett försvarsspel, som så många andra gånger i år, inte ens hade platsat på bänken i Engelska fjärdeligan. Att tappa en ledning kan man köpa när man möter ett lag som är bättre. Men att tappa en ledning på det sättet vi gjorde i den matchen är något som måste sitta i spelarnas huvud till denna. En sporre att göra så mycket bättre ifrån sig och att absolut inte slappna av.
Men fotbollsspelare är precis som vilka människor som helst och man lär sig av sina misstag och revanschlusten måste vara enorm.

För er som missade hemmamatchen så tog vi ledningen i första halvlek genom Adebayor. Andra halvlek blev ca 7 sekunder lång innan Ameobi kvitterade. Och de andra målet så tillåter vi Sissoko att trava genom ¾ av planen innan Ayoze får ostört nicka in ledningsmålet.
Många gånger säger man att man ska glömma och gå vidare. Men detta var en sådan match som man egentligen inte ska glömma. Utan man ska använda den som tändvätska och exempel på hur det inte får gå till.
Detta är bara ligan jag pratar om nu och en liten revansch har vi redan fått då vi mötte Newcastle i cupen där vi bekvämt slog dom med hela 4-0 och målskytt även den matchen var Adebayor som verkar ha The Magpeis som favoritmotståndare. Kommer ihåg att bara för något år sedan så gjorde Ade fyra assist i samma match. Kanske öppnar upp för speltid för den gamle Togolesen.

Newcastle har inte vunnit en match sen den 28de februari och då var de Aston Villa som stod för motståndet. Sen dess har man förlorat hela 5 matcher i rad och formen är så långt i botten man bara kan komma. Förhoppningsvis är detta något som gynna Tottenham som slåss för Europaplatserna.
Jag är ju lite av en kille som använder mig av klyschor och tyvärr är det så att desto fler matcher man spelar utan vinst, desto närmre kommer man en.

Vi har blandat och gett väldigt mycket på sista tiden. Framförallt så har försvarsspelet sviktat och stor del har att göra med understödet från mittfältet. Den där ynka hundradelen av koncentration är så viktig och tyvärr är de en del av dessa bitar som blir lidande med hårt matchande. Märks mer och mer att vi mer eller mindre haft samma trupp igång i majoriteten av matcherna.
Detta visste vi om. Vi har pratat om de hela säsongen och om vikten av att rotera i cuper och andra sammanhang så det är inte så att det kommit som en överraskning.
Med ett par matcher kvar så kan vi ändå använda de sista krutet på att ta ett gäng viktiga segrar och kanske ge topplagen en kamp in i de sista. Hade varit otroligt roligt.

På skadelistan är det osäkert om Lloris, Verthongen och Walker kommer kunna att delta i helgens drabbning. Under skrivande stund så är dom fortfarande uppskriva på ”injury list”
I Newcastle däremot så är både Sissoko och Cisse avstängda medan spelare som Taylor och Tiote är skadade. Det är fyra väldigt viktiga kuggar som Newcastle får klara sig utan.

Den tänkbara startelvan är att Vorm vaktar stolparna och han gjorde de bra sist. Kan inte göra så mycket åt målet.
Framför sig så lutar de väldigt mycket åt att Chirches, Fazio Dier och Rose komponerar ihop en fyrbackslinje.
Mason och Bentaleb fortsätter med största möjliga sannolikhet framför och på de offensiva platserna tror jag faktiskt att Dembele går in från start tillsammans med Eriksen och Townsend. Eriksen behöver hjälp i de offensiva spelet och utan Dembele så måste Kane hämta alldeles för mycket boll och pressen uppåt försvinner en del.
Ja längst upp är de väl inget att diskutera vem som kommer få platsen. Harry Kane. Ge honom bara bollen så.

Vorm
Chiriches Fazio Dier Rose
Bentaleb Mason
Townsend Dembele Eriksen
Kane

Slutresultat blir 0-2 och båda målen görs av Harry Kane.

Av: Christopher Hansson Jacobsson

2 comments

  1. Det är tveksamt om det kan bli en revansch om vi ställer upp med Chiriches och Townsend på högerkanten. Vi får hoppas att det blir bättre än senast.

  2. Kräver revansch efter förlusten hemma på THSS höstresa…. COYS!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.