(foto: mathias bridfelt) transfer fönstret är stängt för tottenham

Transferfönstret stängt!

Vilket drama det varit på årets januari-fönster! Det har varit svårt att hänga med i alla svängar av kapade transfers och mega affärer.

Men vi fokuserar trots allt på det viktigaste – Tottenhams värvningar under januarifönstret. Vi inledde med att kapa en transfer för Everton, så första spelaren in var Arnaut Danjuma – som ju presenterade sig direkt för oss Spurssupportrar genom att göra mål i sin första match för Tottenham! Danjuma har holländsk och Nigeriansk bakgrund och har spelat i Premier League tidigare för Bournemouth. Han blev under 2021 utsedd till Player of the Year i Bournemouth och även Championship Player of the month.

Foto från Tottenhamhotspur.com

Vad kan vi vänta oss från Danjuma? Han är en målfarlig ytter som imponerat i Villarreal. Under första säsongen gick Villarreal till semifinal i Champions League och Danjuma gjorde sex mål på sina elva framträdanden. Även i La Liga har det gått riktigt bra med 22 mål på 51 matcher. Ska bli spännande att se vad han kan tillföra Spurs!

Tottenhams andra värvning var en riktig berg-och-dalbana. Ena sekunden var det klart, nästa var förhandlingarna strandade. Det var riktigt svettigt där ett tag, men till sist kunde vi följa flyget från Lissabon till Luton airport och se spanjoren Pedro Porro välkomnas av klubben. Detta är för mig den mest spännande värvningen – kan vi ha löst problematiken på högerkanten? Kan Porro vara våra frälsare?

Foto från Tottehamhotspur.com

Kollar man Porros facit i Sporting Lisbon ser det väldigt trevligt ut och väcker stora förhoppningar inför vårens matcher. Porro har dessutom både Europa League och Champions League erfarenhet som kan vara väldigt viktigt i vår jakt på Champions League framgång.

Hittade dessutom en liten jämförelse med Royal:

Det hanns även med en tredje värvning – Jude Soonsup-Bell från Chelsea. En ung talang som börjar i Tottenhams ungdomsakademi.

Vilka var det då som fick lämna? Inte helt oväntat gick White, Gil och Spence ut på lån. Samtliga behöver få upp matchträningen och självförtroendet misstänker jag efter en höst med väldigt lite speltid. Gil gick för tredje gången till Sevilla och Spence kamperar numera tillsammans med Rodon i Rennes. White har lånats ut till Derby.

En liten överraskning för min del är dock att det är Doherty som vi nu ser lämna Tottenham. Kontraktet är till och med brutet från Tottenhams sida och Doherty går till Atletco Madrid som free agent. Jag var helt övertygad om att det var Royal som skulle ut på lån/försäljning.

Nu får vi hoppas att detta är injektionen som Tottenham behöver för att rycka upp sig under vårsäsongen, det ser onekligen lovande ut.

COYS!

Jenny Boström Styrelsen THSS