Manchester United-Tottenham 1-0

Old trafford och Manchester United. Alltid en tuff bortamatch. De senaste åren har vi trots det fått med oss några fina resultat. Det nya Tottenham, Pochettinos Tottenham är någon helt annat. På förhand som sagt en väldigt tuff match men tycker ändå att känslan innan var att det absolut inte var någon omöjlig uppgift.

I fredags slog vi dock av jobbiga nyheter om att Harry Kane inte skulle komma till spel. Tufft för alla inblandade. Kane som har varit en väldigt viktig del av laget, inte bara mål mässigt utan även i spelet. En spelare som är väldigt lätt att spela upp på och kan hålla i bollen bra så vi kan flytta fram övriga lagdelar. Som det ser ut så kan han vara med mot Real Madrid i veckan men inget som är 100% av de rapporter som kommit.

Matchen sen, United startade aningen bättre. högt tempo när de har Lukaku och Rashford på planen så blir det lätt så. Vi klarar av första delen utan några större bekymmer. Vi jobbar oss in i matchen på ett bra sätt. Första halvlek står och väger en del utan att för den skullen vara avvaktande. Det smäller på en hel del men jag tycker domaren lyckas hålla det på en bra nivå. Alltid ett litet övertag till United på domarfronten men det var väll på förhand ingenting som överraskade någon. Vi lyckas hålla i bollen fint inom laget utan att direkt testa De Gea i Uniteds mål. Vi skapar väl egentligen bara en chans där Eric Dier prövar en volley efter hörna. Men inga problem för målvakten den gången. Vi går till Halvtidsvila med 0-0 vilket kändes rättvist.

Andra halvlek börjar som den första egentligen. Hemmalaget känns aningen hetare men det skapas inga superchanser. Regnet tilltar en hel del och det känns ganska tungt att springa på den blöta mattan. Tio minuter in får United iväg en avslutning som Hugo lämnar en väldigt onödig retur på men tur för oss så var dagens vänsterback Ben Davies på tårna och kunde rensa bort returen. Farligaste chansen i matchen utan att det egentligen var en riktig möjlighet.

Efter drygt 60 minuter spelade gör Poch ett dubbelbyte där Dembele och Llorente kommer in istället för Sissoko och Son som ingen av dom hade sin bästa dag. Dembele blir direkt inblandad i spelet med ett bra flyt och bra passningspel.

Tyvärr har vi väldigt svårt att använda Llorente rätt och ett samspel med honom och övriga spelare har inte kommit igång som man kanske hoppats på.

Valencia från hemmalaget kommer nära med ett skott efter hörna efter 65 minuter men skottet går en bit över. Det är ett ställningskrig där ute och United kommer till en del chanser. Lukaku kommer nära efter 73 minuter men Hugo är med på noterna. Med 77 Minuter spelade så kommer Vi till en väldigt stor chans. vår dirigent i anfallsspelet får bollen en bit utanför straffområdet. Alli har tagit en ljupledslöpning och Eriksen sätter en väldigt fin boll mellan United försvar och målvakt. Alli är först in i situationen men får ingen riktig träff på bollen. Millimeter från 0-1. Ett par minuter efter farligheten för oss så är det Uniteds tur. Inbytte lindgard träffar farlige Lukaku på huvudet i straffområdet. Bollen går förbi Lloris men träffar stolpen. Nära!

Men efter 81 minuter orkar vi inte stå emot längre. De Gea med en inspark där Lukaku är högst i luftrummet. Skarv ner till en djupledslöpande Martial som kommer fri med Hugo. Alderweireld hinner inte med den snabbe Martial som med ett egentligen ganska dåligt avslut ner i backen som ändå är nog för att hitta förbi Lloris i målet. 1-0 till United är ett faktum. surt med baklängesmål med så kort tid kvar.

Efter målet lyckas vi inte skapa någon riktigt stor chans tyvärr och vi måste se oss besegrade mot ligatvåan Manchester United. Vi hängde med bra och lyckades styra spelet ganska fint men en del bollinnehav. Saknaden av Kane märks tydligt då vi inte alls kommer till de farligheter som men honom på planen. Nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Alltid surt med förlust, framförallt när man är med bra i matchen. Men nu tar vi nya tag och kommer igen till onsdag där nytt stormöte väntar på Wembley när Real Madrid kommer på besök.