Tottenham-Millwall 6-0

Que sera sera were going to Wembley! Och som vi gjorde det. Efter stor uppvisning och vinst med hela 6-0 efter en sista cupmatch på White Hart Lane.

Innan matchen efterlyste jag starkast möjliga lag. Även om vi vilade Lloris, Walker, Dembele och Eriksen så tycker jag att startelvan såg bra ut. Mot ett League-One lag så ska det räcka nio gånger av tio. Vi satte full fart direkt efter avspark och Millwall såg skärrade ut. Vi skapar en del halvchanser direkt i början. Men så efter knappa tio minuter så händer det som inte får hända. Harry Kane blir tacklad efter han spelat in bollen i straffområdet och kliver över med foten. Såg inte alls bra ut och han blir tvingad till att kliva av planen. Inga rapporter ännu men tyvärr så blir det nog ett antal matcher vid sidan av för Harry Kane. Mycket trist då han visat galen målform den senaste tiden. Eriksen kom in istället för Kane och det skulle visa sig bli väldigt bra ändå. För efter 25 minuter spelade så får Eriksen bollen i straffområdet nerbröstad av Alli. Eriksen klipper till direkt och bollen borrar sig ner i det bortre hörnet. Mycket fint avslut och otagbart för Millwalls målvakt.

Tottenham fortsätter att föra spelet och äga bollen. Ett Millwall med elva spelare bakom bollen så försöker vi utöka ledningen. Wanyama är väldigt nära efter 35 minuter då han nicker i ribban efter hörna. Men efter 41 minuter så orkar inte Millwall stå emot längre. Heung.Min Son får bollen till höger en bit utanför straffområdet bryter in i banan för att komma till avslut. Ett fantastiskt vänsterskott som sitter hur fint som helst i bortre hörnet. 2-0 till Tottenham och spelarna applåderas av till halvtid.

Andra halvlek börjar som den första. Mycket Tottenhampress och försök till nya mål. 54 minuter spelade så springer Son i djupet. Trippier som har boll ser löpningen och slår iväg en helt fantastisk boll till Son som skjuter direkt på volley. Bollen förbi målvakten och 3-0 är ett faktum. Mycket fint mål av Trippier och Son. Matchen fortsätter på samma vis utan några riktiga farligheter sker. 72 minuter spelade hittar Trippier Eriksen i straffområdet som i sin tur slår ett lågt inlägg på bortre där en framrusande Dele Alli har helt öppet mål som enkelt trycker in 4-0. Återigen fint spel och om inte matchen redan var avgjord så var den det definitivt nu. Alli blir ett par minuter efter målet också utbytt till förmån för Vincent Janssen.

Just Janssen som har haft en tuff första säsong i Tottenham. Med väldigt lite speltid den senaste tiden så kändes det helt rätt att han fick hoppa in för att jaga sitt första mål i öppet spel då han sedan tidigare bara gjort mål på straff. Och så äntligen i den 79 minuten så driver Son in bollen i straffområdet och hittar just Janssen som klipper till direkt och rullar in bollen säkert förbi målvakten. Fina scener vid firandet så hela laget kom fram till Janssen och gratulerade. Kul att se att hela laget visar stöttning till spelare som haft det tyngre. Sådant gillar man ju såklart. Det var inte heller nog där utan på övertid så hittar Eriksen Son på den bortre stolpen och han får kröna en fin insatts med ett Hat-trick. Kul för Son som gjorde det för första gången i Tottenham tröjan.

En väldigt fin insatts från Tottenham idag. Totalt dominanta från matchminut ett. Millwall kom inte alls upp i banen och det var inte många gånger som de lyckades hota Vorm som idag vaktade Tottenhams mål. 6-0 i ett derby är ju såklart helt fantastiskt och tycker samtliga spelare idag var bra. Men extra plus till Eriksen som kom in och gjorde stort intryck. Och självklart till tremålsskytten Heung-Min Son. Nu ska vi till Wembley och spela semifinal vilket självklart är helt fantastiskt. Mot vilka lottas imorgon Måndag direkt efter att Chelsea spelat den sista kvartsfinalen hemma mot Man.Utd.

Härnäst väntar Southampton på söndag om en vecka på hemmaplan kl 15.15.