Inför Tottenham-Millwall

Ligacupen gick inte. Champions och Europa League gick inte heller. Vi gör ett nytt försök i den kanske finaste cupen. FA-cupen.

Kvartsfinal i den gamla och fina FA-cupen. Och när man dessutom får ett derby på hemmaplan så känns det extra kul. Vi möter Millwall som vi inte mött på väldigt många år. Senast det skedde så hade vi en viss Gascoigne i startelvan. Bara en sådan sak.

En lottning som på förhand kändes ganska bekväm att få men som vi alla känner till så kan man absolut inte ta ut någonting i förskott. Tror nog vi tyckte att både Champions League gruppen kändes ganska bra att hamna i och inte minst Gent i Europa League. Cup är cup och där kan allting hända även om det skiljer en hel del placeringar mellan Tottenham och Millwall. Ett Millwall som just nu befinner sig på en sjätte plats i League-One.

Matchen då. Förutom att det är ett laddat Londonderby och en plats i en semifinal i potten så tror och hoppas jag på ett starkt och toppat Spurs-lag. Det är sista chansen denna säsong på en cuptitel och som jag skrivit förr, visst är det dags för en sådan nu? Jag tror vi kommer att spela med ett starkt lag då Pochettino helt säkert också är sugen på en sådan också.

På en normal dag så ska vi bara vinna dessa matcher men det gäller att vara skärpta då Millwall kommit hela vägen hit av en anledning. Vi kan nog förvänta oss ett lågt liggande Millwall som väntar på att få chans att kontra. Vi kommer få se ett Tottenham som har stor del av bollinnehavet. Jag tycker vi ska försöka sätta hög press och gå för ett tidigt ledningsmål då vi ska vara ett par klasser bättre än motståndet. Som alla vet så har vi även en viss Harry Kane i laget och frågan är om hans fantastiska form kan hålla i sig? Efter hat-trick i senaste omgången mot Fulham så håller vi tummarna för ett till.

Millwall då. Som sagt på en sjätteplats och kamp om uppflyttning till Championship. Vi har en hel del spelare som varit på lån i Millwall genom åren. Harry Kane, Andros Townsend och Teddy Sheringham för att nämna några. Jordan Archer vaktar målet idag som även han har en historia i Tottenham. Sägs dock vara tveksam till matchen på grund av skada. Ett till dagen formtoppar Millwall som faktiskt är det ända lag i Englans fyra högsta serier som inte har förlorat 2017. De har dessutom bara släppt in två mål på sina 13 senaste matcher vilket är väldigt starkt.

Om jag var tränare så skulle jag ställa upp med följande lag:

Lloris

Dier Alderweireld Vertonghen

Walker Wanyama Dembele Davies

Eriksen Kane Alli

Semifinal är i potten och sista chansen för en cuptitel detta år. Hoppas på full fart framåt och en tydlig vinst som det borde bli mot ett lag två divisioner under oss. Jag ser gärna att Kanes form håller i sig och att han stänker in en boll. Men i ärlighetens namn så spelar det mindre roll hur, bara vi vinner.

COYS

 

Jimmy Jonevret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.