Ben Davies förlänger till 2021

Tottenham, Mauricio Pochettino och Daniel Levy fortsätter förstärka laget och knyta upp sina spelare på nya kontrakt inför klubbens nästa stora steg när man skall flytta från White Hart Lane till sin nya arena.

I en rad av kontraktsförlängningar har nu även Ben Davies förlängt till 2021, det meddelade Tottenham via sociala medier under torsdag eftermiddag.

Redaktionen analyserar – Det var väldigt många som ifrågasatte denna förlängning tråkigt nog i sociala medier. Orsaken till det är att Davies haft enorma utmaningar att fylla det tomrum som Danny Rose lämnat efter sig i och med sin skada. Det skall dock tilläggas att Davies verkligen blivit bättre och bättre för varje match sedan Rose skadade sig. Senast nu mot Everton var hans insats strålande till exempel.

Dock är det tråkigt att många helt sågat Davies förmåga som vänsterback efter några sämre insatser.

Det många missar när det gäller Ben Davies är följande,

  • Davies är endast 23 år gammal, det var vid denna ålder som Danny Rose började bli den spelare han är idag. Ligans bästa vänsterback tre år senare.
  • Rose resa från Tottenhams akademi till den spelare han är idag var aldrig rak och ett flertal gånger såg det ut som att han skulle lämna klubben och hans lån hos Sunderland såg ut att sluta i en permanent transfer ett tag.
  • Davies har haft några tuffa matcher där han haft utmaningar men hans utveckling går framåt och han har visat att han verkligen kan bättre under senaste tiden.
  • Många missar att Spurs inte kan hitta en bättre vänsterback som kan vara alternativ till Danny Rose. Vart skall man hitta en vänsterback av samma kaliber som Rose som också kan gå med på att sitta på bänken när Rose inte är skadad?

Grattis säger vi till Ben Davies och till Tottenham som har en fantastisk vänsterback utöver Danny Rose!

Come on you Spurs!

One comment

  1. Bra sammanfattning.
    Skit i alla Messerschmitt!
    Jag tror inte du kan hitta en bättre, billigare eller mer lojal vänsterback.
    COYS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.