Matchrapport: Liverpool-Tottenham

Viktig och väldigt tuff match på förhand. Liverpool borta är aldrig en enkel uppgift. Skulle vi haka på Chelsea i toppen?

När domaren blåste igång första halvlek tog det inte många sekunder innan man kunde se att det skulle komma en kraftig och offensiv press från Liverpool. Frågan som ställdes var om vi skulle klara av att spela förbi den första pressen som vi under säsongen haft svårt att göra. Svaret blev nej, ett stort rungande NEJ!

Liverpool satte sådan press och våra backar såg ut som små oroliga och rädda barn. Felbeslut på felbeslut. Alderwiereld och Dier i mittlåset för dagen kunde inte hitta alternativ högre upp i banan och Ben Davies hade en väldigt svag första halvlek. Kom helt fel in i det och låg efter en vindsnabb Sadio Mané efter 16 minuter då en genomskärare kom centralt i banan. Mané såg ut att jogga förbi Davies och själv mot Lloris gjorde senegaleser inga misstag. 1-0 och det var helt rättvist. Skulle vi ha hockeyregler skulle vi nog tagit en Time-out i detta nu för att samla truppen för att försöka lugna ner spelet. Nu är det inte hockey som vi spelar och mindre än två minuter senare dräller Dier med bollen som siste man. Två Liverpoolspelare i princip ensamma mot Lloris som först gör en fin parad på skott från Lallana. Returen trillar ner till Firmino som Lloris räddar igen. Tottenham backarna står som statyer och ser på när det tredje läget hamnar på Manés fötter som trycker in bollen. 18 minuter spelade och 2-0. Tottenham lyckas ta tag i bitarna och stoppa blödningen även om Liverpool skapar ett antal bra chanser till. Tottenham har ett par fina lägen främst genom Son som fri med Mignolet sköt rakt på. 2-0 till paus och att det inte var större siffror tackar vi Hugo Lloris för.

Andra halvlek behövde det hända något. Det viktigaste var att täppa till bakåt för då kommer det alltid dyka upp chanser framåt. Så blev inte riktigt fallet. Defensiven satt bättre jämfört med första, men det var inte så svårt då första halvleken är bland de sämre denna säsong. Andra halvlek blev mer ett ställningskrig. Tottenham koncentrerade sig mest på att inte släppa in fler mål och det gjorde att Liverpool kontrollerade det väl. Inga större chanser till något av lagen även om det blev lite grinigt stundtals och en hel del kort delades ut. Tottenham kom inte alls till och andra halvan av matchen kändes mest som att vi gick och väntade på slutsignalen och nästa match.

Slutresultatet skrevs till 2-0 till ett betydligt bättre Liverpool. Tottenham hade inte alls en bra dag och kunde inte på långa vägar kännas igen. Skakigt, nervöst och naivt i första som förstör kvällen. Liverpool gör det bra i sin höga press men jag skulle säga att det var en blandning av ett bra Liverpool och ett dåligt Tottenham. Pochettino har en läxa att göra. Vi måste lära oss att spela mot högt pressande lag. Vi får väldigt svårt att spela oss ur den första pressen. Det saknas alternativ och mod. Så fort motståndarna kommer så känns det som att vi får lite panik. Detta måste vi kunna lista ut då detta sker lite för ofta under en säsong. Det var väl delvis det som slog ut oss ur Champions League.

Europa League väntar i veckan och KAA Gent står för motståndet. Hoppas och tror vi kommer få se en hel del förändringar tills dess annars kommer det bli tufft mot belgarna. Mitt pessimistiska tänk ser att ligan nu absolut är körd men vi kommer igen. Vi ligger fortfarande två i tabellen och alla möjligheter att göra något bra av detta. Nu bryter vi ihop och kommer igen.

Dagens Tottenham

Lloris

Walker Alderweireld Dier Davies

Dembele (77) Wanyama

Eriksen (68) Alli Son (82)

Kane

Ersättare

Winks (68) Sissoko (77) Janssen (82)

 

COYS

 

Jimmy Jonevret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.