Inför Liverpool-Tottenham

En tuff period har gått förbi med bra resultat. Nu går vi in i nästa tuffa period. Vi är med i toppen och denna otroligt tuffa bortamatch gäller det att visa att vi ligger där vi ligger av en anledning.

Liverpool på Anfield känns såklart på förhand som en väldigt svår och tuff bortamatch. Dessa matcher genom åren har inte varit en Tottenham-favorit genom åren. Men vad säger vi? Nu är det dags att ta med oss ett resultat och tre poäng. Tvåa i tabellen och återigen med i titelracet. Eller? Chelsea är nio poäng före oss men ska vi kunna haka på och låta drömmen leva så måste vi fortsätta att ta tre poäng. Svårare denna omgång såklart men kan vi få med oss tre poäng så är vi hela sju poäng före Liverpool i tabellen som kan betyda väldigt mycket i slutändan.

Liverpool då. Ett lag med sviktande form och en Jurgen Klopp som kanske inte är så fantastisk som det sägs. Efter en väldigt tuff Januarimånad med endast en vinst och det i en omspelsmatch mot Plymouth på bortaplan. Februari har inte börjat bättre efter 0-2 mot Hull senast. Ett nytänt Hull visserligen med de matcherna ska såklart göras bättre om man ska ha något med toppen att göra. Coutinho tillbaka men kanske inte i den fina form som han var i innan han skadade sig. Mané tillbaka efter de afrikanska mästerskapen. Tuffa spelare att ha emot sig såklart och det är någonstans här jag känner att vi måste stoppa dom för att få med oss de resultat vi vill.

Tottenham som har ett par tuffa spelartapp med Vertonhen men kanske framförallt Danny Rose. En Rose som varit den klart bästa vänsterbacken i ligan denna säsong. Där har vi ett tapp som inte går att ersätta även om Davies är en stabil ersättare. Men tyvärr inte alls samma spel med honom som med Rose. Även om Tottenhams fantastiska form också har sviktat en del på sistone så har vi ändå fått med oss klart godkända resultat under denna period. Vidare i FA-cupen och ett par segrar och något kryss. Som sagt nio poäng efter Chelsea men hoppet är det sista som lämnar oss. Truppen ser annars bra ut. Vi har okej ersättare när vi väl får skador även om ”förstaelvan” är svår att ersätta. Men så ser det ju såklart ut under en säsong. Pochettino vet vad han får av sina spelare och spelarna vet vad de ska göra under Pochettino vilket är otroligt viktigt.

Matchen då. Jag personligen hoppas vi återgår till ett 3-5-1 eller hur man nu vill kalla det. Jag vill se Wimmer tillbaka i elvan och låta Davies springa som Wingback. Jag gillar den uppställningen och jag tycker att den har fungerat bra. Tycker att vi får bättre tryck framåt och de tre där bak för sköta det defensiva och de gör det säkert och tryggt. Däremot tror jag inte att vi kommer få se den elvan men utan jag tror ändå Poch kommer att anpassa sig en aning efter motståndet och spela 4-5-1.

Troliga startelvor.

Liverpool

Mignolet

Clyne Matip Lovren Milner

Lallana Henderson Wajnaldum

Mané Firmino Coutinho

Laget talar för sig själv. Enligt min mening väldigt svagt defensivt men desto bättre offensiv. Som tidigare skrivet så måste vi se upp med anfallstrion Mané, Firmino och Coutinho. Finns mycket fart här med Mané, teknik hos Coutinho och mål hos Firmino. Kan vi få tag i dessa så tror jag att vi tar med oss alla poäng tillbak till London.

Tottenham

Lloris

Walker Alderweireld Dier Davies

Dembele Wanyama

Eriksen Alli Son

Kane

Får vi fart på offensiven så tror jag att vi kommer kunna skada Liverpool ordentligt. Jag ser att våra offensiva spelare är betydligt bättre än Liverpools defensiv och tror att Kane, Eriksen och Alli är nycklarna här. Eriksen måste dirigera, Alli måste hjälpa Kane framåt. Att stänga till bakåt så tror jag att Toby och Dier måste vara på topp för att kunna stoppa Liverpools trio framåt.

Det är nu det gäller, dessa matcher är de vi måste få med oss resultat ifrån. Ska vi haka på så gäller det att svackorna blir korta och att ersättarna kan i truppen visar sig från sin bästa sida. Jag tror att det kommer bli en tuff bortamatch såklart men samtidigt vet jag att vi har det i oss. Vi ligger tvåa i tabellen och vet att vi kan vinna dessa matcher. Personligen så tror jag vi får med oss ett kryss men att tre poäng inte alls är en omöjlighet. Min tips för matchen är 2-2 efter fint kvitteringsmål av Eriksen på frispark.

COYS!

 

Jimmy Jonevret

One comment

  1. 3-5-1 vore ju synd att börja med… Men med en stabil försvarsinsats tror jag vi vinner med 3-1. Kane, Son och Alli varsitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.