Tottenham v Burnley 2-1

Sista matchen innan jul och ytterligare tre poäng till samlingen. En av de enklare matcherna på förhand men det satt hårt inne.

Spelmässigt kanske det inte satt lika hårt inne, men 2-1 är alltid 2-1. Spurs gick ut i högsta fart och redan efter dryga minuten så får Alli en mycket fin pass bakom Burnleys backlinje. Nästintill fri med målvakten så får Alli ingen bra träff på bollen som går högt över. Tottenham äger bollen till större delen och Rose och Walker kom gång på gång efter kanterna. Efter åtta minuter kommer Rose till skott som blockeras men samlas upp av Kane som driver ner i straffområdet spelar snett inåt bakåt där Eriksen inte riktigt hinner fram. Men en positiv öppning. Bara ett par minuter efter det så är det Eriksen som samlar upp en andraboll precis utanför straffområdet och skjuter på uppoffrande Burnley spelare. Bollen till en resultatlös hörna.

Dryga tip minuter spelade så kommer då Burnley till sin första chans. Walker slarvar lite på egen planhalva och tappar boll. Burnley kommer till inlägg längst gräset där en het Ashley Barnes kommer till avslut men Lloris står för en strålande benparad.

Burnley får lite luft under vingarna efter detta och kommer in i matchen. Tyvärr så pass mycket att man i den 22 minuten får till ytterligare inlägg som ställer till med en rörig situation. Bollen studsar på en rad olika ben och bollen hamnar till slut hos Ashley Barnes som sätter foten till från 5 meter. 0-1 är ett faktum.

Tottenham svarar ändå positivt till målet och håller spelet och tempot uppe. Med 27 minuter spelade så kommer en mycket bra för dagen Kyle Walker runt på högerkanten och slår ett fint inspel längst backen. Bollen hittet en fram rusande Dele Alli som kan stöta in 1-1. Fint pass och fint avslut. Kul för Alli och kul för Walker som gör sin andra assist på två matcher.

Precis innan paus så hitter Alli en fin genomskärare till en djupledslöpande Harry Kane som tar med sig bollen och kommer till avslut. Tom Heaton i Burnleys mål räddar med en något tursam benparad. Nära 2-1 men vi för nöja oss med 1-1 till halvtidsvilan.

Andra halvlek börjar lite som den första. Mycket bollinnehav för Spurs och efter 49 minuter kommer Eriksen till ett bra avslut som tyvärr går tätt över Burnleys mål.

52 minuter spelade när Burnley kommer till en kontring via Andre Gray som skär in i straffområdet men en för dagen vikarierande mittback i Dier gör en farlig men fin brytning. Diet som idag spelade istället för Toby Alderwiereld som enligt Pochettino hade lite ont i ryggen och inte ville ta någon risk.

Direkt efter detta så vänder Spurs spelet och en framrusande Danny Rose hittet Eriksen i straffområdet som får huvudet på bollen men tyvärr rakt i famnen på en lugn och trygg Tom Heaton. Fin omställning och mycket bra gjort av en för dagen helt fantastisk Danny Rose.

Dele Alli som är inblandad i mycket i det offensiva spelet har i matchminut 60 ett fint skottförsök där han försöker skruva den i bortre krysset men går bara någon centimeter utanför. Mycket nära ett drömmål.

63 minuter spelade och Tottenhams första byte kommer. Dembele ut och Sissoko som äntligen visar en uppåtgående formkurva. Direkt efter bytet i den 64 minuten så kommer Eriksen till ett mycket fint avslut men en ännu finare räddning av Heaton gör ställningen oförändrad.

Matchminut 69 och Sissoko kommer aningen sent in i en duell. Gult kort och frispark till Burnley som lyfter den långt in i Tottenhams straffområde. Bollen nickad iväg och Tottenham kan sätta igång en kontring. Bollen går mot en framrusande Rose som snyggt hoppar över bollen till Sissoko som sätter fart. Med bra driv tror många att Sissoko ska komma till avslut men istället passar han till Danny Rose som följt med längst vänster kanten. Rose får bollen i straffområdet och klipper stenhårt in bollen o mål och 2-1 är ett faktum. Fantastiskt skönt för oss Sissoko som gör sin första poäng men också för dagens absoluta gigant Danny Rose. Vilken vänsterback vi har i honom.

Efter detta blir det inga mer riktiga farligheter åt något utav hållen men Burnley lyckades pressa ner oss lite otäckt mycket i slutet. Men vi reder ut den lilla storm som kom och vi tar tre härliga poäng. Vi kan också lägga märke till att Rose blev tvungen att byta med ca tio minuter kvar pga skada. Hoppas det inte är något allvarligt som hänt där.

Dagens Tottenham:

Lloris

Walker – Dier – Vertonghen – Rose(ut:77)

Dembele(ut:63) – Wanyama

Winks – Alli(ut:74) – Eriksen

Kane

Använda avbytare: Sissoko(in:63), Son(in:74), Davies (in:77)

Vi fortsätter knappa in en del i toppen men har fortfarande tio poäng upp till Chelsea som leder ligan. Jämfört med förra året så har vi mer poäng men en poäng mer upp till ettan. Inga omöjligheter. Vi är klart med i matchen.

Matchens spelare är i min mening helt klart Danny Rose som gör en fantastisk insatts och får kröna det med att avgöra. Sissoko fick stå för assisten. Kul för honom som visat fin form i det sista. Kanske dags för honom att få starta en match. Plus även till Vertonghen som gör det bra där bak i Tobys frånvaro. Winks gör det bra på mitten. Tappar väldigt sällan bollen och vill ofta spela den framåt. Harry Kane som är i en liten formsvacka kämpar och sliter men blir lite ensam där uppe. Vi äger mycket boll och spelar den mycket i sidled utanför motståndarnas straffområde utan att komma till dom riktigt farliga chanserna. MEN vinst tre poäng tar vi alla dagar i veckan. Nu tar vi en dryg veckas ledigt och njuter av julen innan det är dags för match Onsdag den 28 December borta mot Southampton.