Liverpool – Tottenham 2-1

Ett ungt och relativt oerfaret Spurs ställdes på benen för att kriga om en kvartsfinalplats i årets ligacup.

Ett välfyllt Anfield var kvällens spelplats. Matchens första minuter så lyckas vi skapa två stycken hörnor efter varandra och det kändes som en härlig inledning med lite tryck framåt. Men det skulle inte dröja länge innan den känslan försvann. I matchens nionde minut vinner Liverpool boll efter att Nkoudou halkat i gräset och kommer till avslut. Skottet styrs av Tottenham spelare till en helt fristående Sturridge som kan peta bollen förbi Vorm som var målvakt för kvällen. Tillfälligheter och tur gav Liverpool en 1-0 ledning. Ett par minuter efter målet kommer återigen Sturridge till avslut men Vorm gör en mycket fin räddning till hörna. Efter 21 minuter så får Spurs en halvchans efter frispark från Trippier, men Janssen kommer ej högt nog och kan inte styra ner nicken. Därefter så är det lite fram och tillbaka utan några riktiga farligheter från något av lagen. Underläge 1-0 till pausvilan.

Andra halvlek starar avvaktande från båda lagen. 51 minuter på klockan då Janssen hittar Trippier med en inlägg utanför straffområdet men Kieran klarar ej av att hålla ner skottet som går en bit över. Liverpool Får en snabb reaktion på läget och ett par minuter efter skapar en chans som nog de flesta trodde skulle leda till 2-0. Origi driver ner längst högerkanten och hittar in till Sturridge som missar bollen och öppet mål. Skall tilläggas att Carter-Vickers stör honom väl vid avslutssituationen. %9 minuter spelade och Origi får iväg ett skott som Vorm gör en fantastiskt fin räddning på. Vorm håller oss med i matchen men många fina räddningar. Men efter 69 minuter kan inte ens Vorm hjälpa oss. Sturridge Spelas helt fri från ca 30 meter och kan helt ensam med Vorm enkelt rulla in 2-0. Efter 76 minuter spelat får Tottenham chans att komma tillbaka in i matchen då Lamela som kommit in istället för Caroll blivit fälld i straffområdet och domaren blåst straff. Janssen tar bollen och placerar den säkert i mål. Viktigt för matchen och såklart viktigt för en hårt kämpande Janssen att få göra mål. Vi lyckas inte få till ett riktigt tryck. Vorm lyckas däremot med ett par riktigt fina räddningar från först Sturridge och sedan ett friläge från Ings. Tiden rinner ut och vi hinner ej med en sista forcering till en kvittering.

Förlust och ute ur ligacupen för denna gång. Ingen upprepning av 2008 detta år heller tyvärr. Jag tycker Tottenham gör en helt okej insats mot ett för dagen starkare Liverpool. Alltid kul att se de unga spelarna med vissa mycket fina insatser och andra som blandade och gav en del. Harry Winks växer och växer vilket är fantastiskt kul att se. Med fler av dessa matcher så är jag helt övertygad att han snart är redo för Premier League. Kul att få se Harrison få några minuter i dessa sammanhang. Kommer säkerligen bli många fler. Ett Extra stort plus till Vorm i målet som idag stod för en fantastisk insats återigen. Med många högklassiga räddningar är han utan tvekan man of the match.