Manchester United v Spurs 3-0

En match som på förhand hade allt. Toppstrid och spänning in i de sista. Men istället för det så skulle de ta slut redan efter 8 minuter då vår backlinje står och sover när dom tillåter Fellaini att ta en löpning i djupled där vi inte alls hänger med. Och belgaren gör inget misstag med ett distinkt avslut i bortre. Vilken mardrömsstart. Men vi har kommit igen efter underlägen förr denna säsong och mina tankar var att det kunde gå även denna gång. Men minut efter minut som gick så blev jag mer och mer fundersam om de skulle gå.
I den 19 minuten så förvärrades situationen då vi inte lyckas rensa undan bollen från en hörna som förre tottenhamliraren Michael Carrik utnyttjade genom att omarkerat och ostört nicka in 2-0.
Nu kändes det inte alls lika bra. Inget verkade stämma. Passningar i blindo, stillaståendes över hela planen, mottagningar som studsade åt alla andra håll än vad man tänkt. Vissa dagar är det bara så. Det kvittar vad man gör för det är inte menat att fungera. Pochettino försöker göra byte redan efter 30 minuter då Townsend går ut och Dembele tar steget in på mitten. Sådant gillar jag. När man som manager märker att det inte fungerar och att man visar att man försöker ändra istället för att bara sitta där med armarna i kors och sura för att man ligger under. Och det är väl nästan det enda positiva jag ser med dagens match.
Men som sagt. Inte ens de hjälpte idag. För bara minuterna senare så visar Tottenham ett skolbänksexempel på hur man INTE ska spela fotboll. Först så äger man boll på offensiv planhalva, Sen spelar man den steg för steg neråt i banan. Inte nog med att man då visar att man absolut inte vill framåt så spelar Bentaleb bort bollen i helt ofattbart till Wayne Rooney som i sin tur sätter fart mot tre Spursförsvarare och en Bentaleb i hasorna. Men försvarsspelet vi visar upp här är så skrämmande dåligt. Rooney kommer förbi allihop och kan enkelt placera in bollen i mål. 3-0!!!

Nu kanske detta bara var jag men någonstans långt inne så kändes som att det faktiskt kunde gå och vända detta. Vi har ju varit extremt bortskämda med alla dessa vändningar i år. Så det är kanske inte så konstigt att man hade dessa tankar men tyvärr var Manchester United ett par storlekar större än oss. Vi kunde inte matcha United någonstans idag.
Hela andra halvleken handlade mest om att spela av tiden för United medan Tottenham gjorde ett par försök till att vända matchen men vi var aldrig nära. Och detta anser jag lördagens motståndare Leicester ska få sota för. En total urladdning hoppas vi på där vi visar att vi verkligen ska vara med i toppen och den där fjärdeplatsen ska vi kunna nå.

Startelvan var följande:
Lloris
Walker Dier Verthongen Rose
Bentaleb Mason
Townsend Eriksen Chadli
Kane

Byten: Dembele 30 (Townsend) Lamela 63 (Mason) Adebayor 78 (Chadli)

Mål: Marounane Fellaini (9), Michael Carrick (18) Wayne Rooney (34)

Varningar: Juan Mata, Danny Rose

Kommer inte att skriva ut några betyg denna matchen då ingen av spelarna enligt mig inte kunde komma upp i ett individuellt godkänt betyg idag.

Skrivet av: Christopher Hansson Jacobsson