Spurs – Manchester City 2-1

Tottenham slutar för andra året i rad på femte plats i Premier League, och därmed väntar spel i UEFA-cupen. Robbie Keane och Dimitar Berbatov gav oss skäl att jubla.

Tottenham kom ut i sitt alldeles sprillans nya hemmaställ och vi var liljevitare än vanligt. Jag tillhör i och för sig det fåtalet supportrar som verkligen gillar det ljusblåvita Blackburn Rovers-stället. Jag ser gärna Spurs i det, den första hemmamatchen nästa säsong som en startpunkt för vårt 125 årsjubileum. Det ljusblåvita Rovers-stölden var våra första färger då det begav sig 1882 då några skolpojkar startade klubben som senare växte till sig och blev en av de största klubbarna i England.

Tottenham tog ledningen med ett riktigt snyggt volleyskott av Robbie Keane efter 10 minuter och Dimitar Berbatov såg till att återta ledningen i den interna skytteligan med sitt 23:e mål för säsongen i den 32:a minuten. Emile Mpenza kunde senare i den 40:e minuten reducera efter en groda av Anthony Gardner.

Manchester City hade ett par riktigt fina chanser i den andra halvleken, men Paul Robinson visade med ett par kvalificerade räddningar varför han är Englands nummer ett. Dider Zokora blev nerdragen strax utanför straffområdet och domare Steve Bennett blåste straff. Jermain Defoe sköt en dålig straff som Andreas Isaksson kunde rädda och returen sköt Defoe över. Rättvisa skipad kan man säga. Matchen TV-sändes inte men vill ni se ett sammandrag så har ni ett här http://www.youtube.com/watch?v=N_f_RzBZUi4

Spurs kunde alltså fortsätta sin fina svit mot Manchester City. Vi kan dessutom summera säsongen med en fin femteplats och återigen är Tottenham kvalificerat för UEFA-cupsspel nästa säsong. Jag tror att det är en nödvändighet för att få behålla några av våra bästa spelare att vi spelar i Europa. I intervjun efter matchen sa Martin Jol att vi kommer att få se Berbatov i flera år framöver. Vi tackar särskilt för det. Han är kanske Premier Leagues bästa värvning och det är många av de mer framgångsrika klubbarna som rycker i honom. Vi får se hur klubben gör om Sir Alex Ferguson kommer med stora plånboken, kan då klubben stå emot det? Jag hoppas det, för om vi har ambitionerna att på allvar blanda oss i toppstriden i ligan så måste vi få behålla våra stora stjärnor. Jag skulle hata att se "Berba" i någon annan tröja än vår.

Vad behöver vi då till nästa säsong? Min önskelista består av en vänsterback, en balansspelare och en bra targetspelare. Kanske kan Tom Huddlestone ta klivet in i startelvan på allvar nästa säsong och utmana Zokora om en central mittfältsplats. Den här säsongen har "THudd" varit lite för ojämn.

Målsättningen för nästa säsong måste vara att vinna en pokal. Att ta hem ligatiteln vore drömmen men vi får nog vänta ett tag på den. Vi har inte tillräckligt bred trupp och steget är för långt upp till de två stora. Däremot tror jag att vi på allvar kan utmana Liverpool och Arsenal om kvalplatserna till Champions League.

Betyget för säsongen blir ett VG. För att få högsta betyg så hade det krävts en pokal eller en finalplats i UEFA-cupen.

Vi nådde inte ditt i år men nästa säsong, då jäklar!

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – A Gardner
A Lennon (S Malbranque 75) – J Jenas – D Zokora – T Tainio
R Keane (J Defoe 81) – D Berbatov

Avbytare: R Cerny, B Assou-Ekotto, T Huddlestone.

Manchester City (4-4-2):

A Isaksson
N Onuoha – R Dunne – S Distin (D Hamann 28) – S Jordan
Sun Jihai – M Johnson – S Ireland – D Beasley (G Samaras 81)
D Vassell – E Mpenza

Avbytare: N Weaver, M Laird, P Dickov.

Målskyttar:
1-0 Robbie Keane 10
2-0 Dimitar Berbatov 32
2-1 Emile Mpenza 40

Varningar:
Darius Vassell 15
Anthony Gardner 36

Domare: Steve Bennett

Publik: 35 426 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.