Inför Spurs – Manchester City

Säsongsavslutning för Tottenham Hotspur. Nu undrar vi, vad blir slutbetyget? Ett starkt VG med UEFA-cupspel i höst eller ett IG med en åttondeplats och inget europaspel?

På söndag eftermiddag tar vi emot lillebrorslaget från Manchester för en avgörande match om det stolta Tottenham Hotspur ska få ge sig ut på en ny europeisk turné eller inte. Förutsättningarna är enkla. Vinner vi så kommer vi sämst sexa i ligan och allt är frid och fröjd. Spelar vi oavgjort så kommer vi sämst sjua om Bolton lyckas göra en hiskeligt massa mål. Skulle vi förlora matchen så får inte Bolton och Reading vinna sina matcher. En vinst för något av lagen är okej men om båda vinner och vi förlorar blir vi åtta. Om jag känner Tottenham rätt efter alla dessa år så har vi att se fram mot en nagelbitare på söndag.

Manchester City tillhör de där lagen som i princip alltid återfinns i mitten av tabellen. I år är de på säker mark i ingenmanslandet mellan UEFA-cupspel och nedflyttning. Deras nuvarande tabellplacering är en fjortonde plats och de har tekniskt sett inget att spela för. Manchester City är en av våra absoluta favoritmotståndare i Premier League. Vi har mött dem 19 gånger, vunnit 13 och endast förlorat 2 matcher. Senaste förlusten i ligaspelet kom 2003 då vi förlorade med 0-2 på bortaplan. Sedan har vi en smärtsam förlust i omspelet i FA-cupen 2004 då vi förlorade med 3-4 på White Hart Lane. En förlust som Manchester City-fansen alltid kommer att påminna oss om. Vi ledde med 3-0 i halvtid och City hade fått mittfältaren Joey Barton utvisad och ändå lyckades vi tappa alltihop.

Vi är ett betydligt bättre lag idag än vad vi var på den tiden då David Pleat var den som bestämde och envisades med att spela Ledley King på mittfältet och hade den dåliga smaken att ta med Johnnie Jackson i truppen och dessutom använda honom. Jackson finns nu i en lämpligare klubb, nämligen Colchester United. De enda som är kvar sedan det debaclet är nämnde King, Anthony Gardner och Robbie Keane.

Jag tror inte att Martin Jol kommer att göra några stora chanstagningar till säsongens sista match. Vi får säkert se Dimitar Berbatov tillsammans med antingen Keane eller Jermain Defoe. Hossam Ghaly får förmodligen inte ens biljett till matchen efter incidenten mot Blackburn Rovers då han kastade tröjan på Jol efter att blivit in- och utbytt inom en halvtimme.

Sjukstugeläget är på någorlunda acceptabel nivå. Som vanligt är ytterbackspositionen den mest drabbade. Vi får förmodligen se Pascal Chimbonda och Anthony Gardner eller möjligtvis Ricardo Rocha på varsin kant. Frågetecken finns för Jermaine Jenas som har en ryggskada. Manchester City har skicklige försvararen Micah Richards skadad, i övrigt har de en frisk trupp. En spelare som är frisk och spelduglig är terriern Joey Barton. Han får dock inte spela efter ett brutalt handgemäng med lagkamraten Ousmane Dabo under ett träningspass. Detta ledde sedermera till en polisanmälan.

Jag tror att Spurs vill visa hemmafansen att laget kan spela fotboll i två halvlekar och att vi tar hem det här. Tottenham går på sommarlov med en 3-1-vinst. Berbatov, Keane och Malbranque gör våra mål.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – A Gardner
A Lennon – D Zokora – J Jenas – S Malbranque
D Berbatov – J Defoe

Manchester City (4-4-2):

A Isaksson
N Onuoha – R Dunne – S Distin – S Jordan
D Vassell – S Ireland – D Hamann – D Beasley
E Mpenza – G Samaras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.