The New White Hart Lane

En del av er har säkert hört ryktena spridas, men nu verkar det som om ryktena faktiskt håller på att omvandlas till fakta. White Hart Lane kommer att finnas kvar, men i ny skepnad. Spurs anammar alltså Home Makeover konceptet.

Ni som var med på vårens medlemsresa kunde höra hur Graham Roberts berättade om planerna för White Hart Lane och även om diskussionerna rörande hur många personer en tänkt ny arena skall ta. I går kunde man nu även höra den gamla klassikern Alan Brazil prata om White Hart Lanes framtid och det som kom fram igår var intressanta punkter som i kombinationen med annan fakta gör det mycket troligt att ryktena är på väg att bli fakta.

Låt oss börja med följande. Tottenham har under ett antal år vinnlagt sig om att köpa upp all mark runt White Hart Lane. En del butiksägare har på senare tid börjat gnälla och sagt att Spurs låter denna mark förfalla, men med tanke på hur fastigheterna längs High Road ser ut i övrigt så känns det som ett slag i luften.

Hur som helst så har en mycket viktig bit nu fallit på plats. Tottenham har lyckats köpa Rudolph’s som under lång tid varit en hållhake, då ägarna vägrat flytta på sig inför och under en ombyggnad.

Köpet av marken runt arenan har nu gjort det möjligt att slutföra planerna och ambitionerna med den nya arenan. I korthet innebär detta följande:

– White Hart Lane kommer att rivas.
– En ny arena kommer att byggas, som kommer att vara vriden 90 grader jämfört med dagens arena. Detta innebär alltså att den nya arenan kommer att ha ena kortsidan där dagens West Stand ligger; det vill säga kortisdan kommer att vetta mot High Road. Den andra kortsidan kommer att placeras där det idag finns konstgräsplaner.
– Den nya arenan kommer att ha plats för 51 000
– Under arenan kommer ett stort underjordiskt garage att byggas.
– Arenabygget beräknas ta cirka 2-3 år.

Var skall Spurs då lira under tiden? Daniel Levy har klart och tydligt deklarerat att Spurs under inga omständigheter skall dela arena med Ars***l. Alan Brazil förklarade att Tottenham fört diskussioner om att hyra Wembley under tiden då den nya arenan byggs. Den sista delen verkade inte vara lika fast förankrat som övrigt, men enligt diskussioner rörande avtalet så skall Tottenham som en del av avtalet spela en vänskapsmatch mot Celtic på nya Wembley.

De uppgifter som Alan Brazil presenterade kann också ges ytterligare styrka genom att Tottenham Trust har förklarat att Tottenham är mycket långt gångna i sina planer för den nya arenan, och man har sagt att ett uttalande skall komma innan säsongens slut. Kanske kan det vara läge att presentera det nya beslutet den 12/5 då också det nya matchstället skall presenteras.

Det är dock viktigt att poängtera att än så länge så har ingen ansökan om byggnadslov lämnats in och så vitt som Tottenham Trusts styrelsemedlem Darren Alexander känner till så är alla detaljer ännu inte klara och beslutade, men planerna och detaljerna är oavsett detta mycket långt gångna.

Det skall bli intressant att följa utvecklingen och så fort vi vet säkert och hör något mer i detalj så meddelar vi givetvis det här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.