Charlton – Spurs 0-2

Tottenham gjorde det dem skulle, och inte mer. 2-0 på bortaplan i en trist match. Desto roligare att Spurs klättrade tre placeringar och ligger nu sexa.

Redan efter sju minuter slog bulgaren till. Berbatov gjorde ett klassmål som vanligt. Mottagning, lekte bort motspelaren och satte kyligt bollen i nät. Sånt som bara en viss bulgar klarar av.

En annars ganska slarvig halvlek där många bollar slogs bort, från båda lagen. Man kunde tydligt se hur Lennon saknar självförtroende, trots att han fick starta på högerkanten den här matchen. Men inte ens det verkade hjälpa.
Lätta passningar slogs bort, och det förstörde matchbilen en del. Det enda bra med matchen under första halvlek var egentligen målet.

Darren Bent i Charlton var ständigt ett hot och var nära några gånger. Framförallt när försvaret gick bort sig efter Marcus Bent skarvning och Darren kom fri från dålig vinkel. Som tur var gick skottet utanför.

Tränaren i Charlton, Alan Pardew, gav hemmafansen tummen upp efter första halvlek. Trots underläge med 1-0 och en tung placering i ligan så gjorde publiken sitt för att stötta spelarna. Och publiken förtjänade att få tummen upp från tränaren.

Första halvlek saknade mer eller mindre precis allt, förutom ett högklassigt mål som kryddade till den torra och smaklösa halvleken. Inför andra kunde princip allt bara bli bättre.

Andra halvlek började lite bättre från Spurs sida. Åtminstone de första fem minuterna, och Berbatov hade ett riktigt bra distansskott som målvakten Carson kunde rädda. Ett fint anfall av Tottenham.

Hoppet om en bättre andra halvlek fanns efter de fem första minuterna, men hoppet dog dock lika snabbt. Felpassningarna och stillastående spelare beskriver matchens bild på ett bra sätt.

Charlton började äga boll och försökte förgäves kriga in en boll. Hur mycket dem än ville, och hur mycket dem än kämpade så var dem egentligen aldrig nära.

När Keane byttes ut i slutet mot Defoe punkterades också matchen. Defoe hade spelat sex minuter innan han sköt ett skott utanför straffområdet på en kontring, och den satt snyggt. Carson var chanslös och jag kan gissa på att Defoe behövde den här kicken.

Tottenham vann med 2-0, men mer än så var det inte. Ska dock inte klaga, tre poäng och det börjar se ljust ut i jakten mot Europa!

Det man fick se i slutet var stort. Trots att Tottenham gjorde 2-0 sent i matchen och skickade ner Charlton till Division 1 så sjöng publiken med tårar i ögonen. De höll upp halsdukar där det stod ”We´ll be back” och sjöng konstant matchen igenom egentligen. All heder till sådana fans! Jag har inget emot Charlton, och jag vill faktiskt önska dem lycka till nästa säsong, för jag vill se Spurs möta dem här snart igen.