Inför Charlton – Spurs

Säsongens sista derby för Tottenham kommer att spelas på The Valley under måndagen. En viktig match föra båda lagen. Spurs jagar Europa, Charlton krigar för överlevnad.

Charlton, som ligger näst sist, krigar för sin existens i Englands finrum. De har två poäng upp till Wigan som ligger på rätt sida av strecket, och varje poäng de plockar i de kommande matcherna kan bli det avgörande.

Charltons senaste match var inget att hänga i julgranen. En förlust med hela 4-1 mot Blackburn, vilket bevisar den tunga säsong som Charlton haft.
Ytterligare bevis på formen är att Charlton har gjort tre mål de senaste fem matcherna, och ingen vinst. Däremot tre oavgjorda.

Det enda som ska kunna stoppa Tottenhams jakt på Europa är troligen deras inlånade målvakt från Liverpool, Scott Carson. Carson som för övrigt har blivit framröstad till årets spelare i Charlton av fansen.
Darren Bent kom tvåa, och Matt Holland trea. Det är trots allt tre bra lirare som skulle kunna sätta käpp i Tottenhams hjul. Bent har gjort 11 mål i ligan, och han ligger bland topp tio i skytteligan.

På Tottenhams fem senaste matcher ser det lite ljusare ut. Två vinster, två oavgjorda och en förlust. Förlusten kom mot Chelsea med 1-0, vilket inte är fy skam.
Senaste matchen var det målkalas då Spurs vann mot Boro med 3-2. Men målkalas har det faktiskt blivit i de tre senaste matcherna. Först blev det 3-3 mot Wigan, sedan 2-2 mot Arsenal och nu senast blev det 3-2. Ni som kan matte kan räkna ut att det har blivit hela 15 i dessa tre matcher. Helt i publikens smak. För vi har ju inte förlorat på dessa tre matcher, men det är lite oroväckande att vi släpper in så många mål. Men så länge "Berba" och kompani där framme producerar mål så ska jag inte klaga.

Tottenham ligger nu på nionde plats i ligan, men har samtidit ett guldläge att klättra upp till en sjätteplats om det blir vinst. Det är bara att tacka Everton, West Ham och Watford som, under lördagen, vann mot lagen ovanför oss. Vi kan alltså ligga på en sjätteplats efter matchen mot Charlton, men ändå ha en match mindre än lagen precis under!
Som bekant kommer man till UEFA-cupen även om man hamnar på sjundeplats i år eftersom Chelsea möter Manchester United i FA-cupfinal, och de är redan klara för Champions League.

Det ser alltså ljust ut i ligan om vi vinner derbyt mot Charlton. På skadefronten ser det ljust ut på en del håll, men mindre ljust med tanke på att Robbie Keane är tveksam till spel. Förhoppningsvis, och troligtvis, är Robbie Keane spelklar på måndag.
Teemu Tainio har tränat och är tillbaka. Mido är skadad, likaså Paul Stalteri. Assou-Ekotto och Gardner har börjat träna, men någon match kan de inte spela ännu.

Keane skadade sig under onsdagens träning. Men Martin Jol hoppas på irländaren.

– ”Som tur är så blir han bättre och bättre varje dag och han kommer att bli okej till måndag.”

Det är en viktig match på spel, för båda lagen, och det kommer att krävas en inställning på topp för att vinna matchen. Bara för att Charlton ligger näst sist så kan man inte ställa ut skorna. Det är 90 minuters fotboll som ska spelas. Det är ingen lek i såna här lägen, det här är krig, det här är allvar.
Ibland är det så mycket mer än en match, så är det på måndag.

Michael Dawson vet hur viktig matchen är.

– ”Det är en livsviktig match för båda lagen. Charlton behöver vinna, vi behöver vinna och vi ska se till att plocka hem tre poäng. Vi vill avsluta serien så bra som möjligt men det är topp sju som är det viktigaste.”

Det är såna här matcher en supporter lever för, såna matcher där massor står på spel. C.O.Y.S!

Charlton (4-4-2):

S Carson
L Young – T El Karkouri – S Diawara – H Hreidarsson
D Ambrose – A Song – M Holland – J Thomas
D Bent – Zheng Zhi

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L KIng – R Rocha
A Lennon – J Jenas – D Zokora – S Malbranque
R Keane – D Berbatov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.