Inför Middlesbrough – Spurs

På lördag spelar Spurs en mycket viktig match mot svårspelade Middlesbrough på Riverside Stadium i nordöstra England. I jakten på UEFA-cupplats är det tre poäng som gäller.

Middlesbrough har inte haft någon lysande säsong och ligger på den undre halvan, bara sju poäng från nedflyttning. Men då det bara återstår ett par omgångar lär laget med största sannolikhet undvika nedflyttning. Boro kommer till spel utan Julio Arca och Abel Xavier som båda är skadade. I sin senaste match spelade man oavgjort mot självaste Manchester United efter att Mark Viduka kvitterat Uniteds tidiga ledningsmål.

Laget har en usel bortastatistik med bara en seger på 18 försök. Hemma är man bättre och de flesta poängen har också tagits på hemmaplan. Formen är inte så värst bra trots att laget tog poäng på Old Trafford senast. Endast en seger (4-1 hemma mot jumbon Watford) på de sju senaste matcherna är inte ett facit som skrämmer. Trots det gäller det att vara på tårna och försvaret får framförallt se upp med vassa anfallarna Viduka och Yakubu som båda har förmågan att avgöra matcher.

Spurs jagar som bekant en plats i UEFA-cupen till hösten. En missräkning om man ser till fjolårets CL-kamp med bittra rivalen Arsenal. Men med tanke på deltagandet och avancemanget i de olika cuperna är det kanske inte så konstigt att det gått tyngre i ligaspelet.

För att nå europaspel krävs att laget kommer sämst sjua i tabellen, en plats som är klart inom räckhåll då laget har en klart lättare avslutning än flera av konkurrenterna. Spurs har dessutom en match mindre spelad än kvartetten Bolton, Everton, Reading och Portsmouth. Hur viktigt det är att ta den där UEFA-cupplatsen behöver vi inte ens gå in på.

Efter en fin period i februari/mars har det gått lite tyngre under april månad. Kanske är det just det hårda matchandet i diverse cuper som tagit ut sin rätt. Förhoppningsvis innebär den sena kvitteringen i derbyt senast ett positivt avstamp inför ligaavslutningen.

Tyvärr har Jol fortfarande inte fått ordning på försvarsspelet, vilket inte minst märkts i de senaste matcherna då målen med jämna mellanrum trillat in bakom Paul Robinson. Här krävs en klar uppryckning om det ska bli poäng mot Boro i helgen.

Det svajiga försvaret till trots, så är det i alla fall glädjande att se Ledley King i startelvan igen. Spelare som däremot inte finns tillgängliga i helgen är ytterbackstrion Lee, Assou-Ekotto och Stalteri. Även Teemu Tainio missar matchen sedan han skadat sig i förra helgens derby.

Senaste säsongernas möten lagen emellan har för det mesta slutat med hemmasegrar. Dags att bryta den trenden. Come on you Spurs!!!

Middlesbrough (4-4-2):

M Schwarzer
A Davies – J Woodgate – E Pogatetz – A Taylor
L Cattermole – G Boateng – F Rochemback – S Downing
M Viduka – Yakubu

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – R Rocha
A Lennon – D Zokora – J Jenas – S Malbranque
R Keane – D Berbatov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.