Lee missar resten av säsongen

Sydkoreanske vänsterbacken måste opereras och kommer inte spela mer i vår.

Young-Pyo Lee har drabbats av ett uttänjt ledband i vänstra knäet. Skadan uppkom i returmatchen mot Sevilla i UEFA-cupen. Efter läkarundersökningar och röntgen står det nu klart att Lee tvingas till en operation av sitt sargade knä.

Martin Jol ger sin syn på saken: "Det är synd för Young-Pyo. Han ska opereras och blir borta resten av säsongen och troligtvis större delen av maj och juni. Förhoppningsvis är han tillbaka till föreberedelserna inför nästa säsong. I nuläget ser han ut att vara ur spel i upp till tre månader."

Detta är ett dråpslag för Spurs. I ett avgörande skede i kampen om en värdig ligaplacering tvingas nu tränare Jol att laborera med backlinjen. Båda vänsterbackarna befinner sig i sjukstugan. Hur löser Jol detta dilemma? Ett naturligt alternativ är att låta Paul Stalteri och Pascal Chimbonda ockupera de båda ytterpositionerna, men kanadensaren dras med en ömmande höft. Väljer han återigen att spela med orutinerade Phil Ifil som vänsterback? Eller flyttar Ricardo Rocha ut på en kant?

På lördag får vi svaret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.