Spurs – Sevilla 2-2

Spurs är utslaget ur UEFA-cupen. Återigen blev försvarsspelet avgörande. Två tidiga Sevillamål blev för mycket för Spurs som istället får rikta in sig på ligaavslutningen och jakten på europaplatser till hösten.

Efter 1-2 i Spanien i det första mötet lagen emellan hade Spurs ett hyfsat utgångsläge inför returen på White Hart Lane. 1-0 hade varit fullt tillräckligt för avancemang men som de flesta nog anade lyckades vi inte med detta. Men att matchen i praktiken skulle vara över efter åtta minuter var det förmodligen ingen som trodde.

För det började sannerligen inte bra. Redan i den tredje minuten låg bollen i nät bakom Paul Robinson sedan Steed Malbranque gjort självmål. Som om inte detta var nog gick det bara fem minuter till innan Fredi Kanouté (vem annars!) satte tvåan. Uppförsbacken var nu total och Spurs behövde göra fyra mål för att vända på steken och ta sig vidare.

Med den starten hjälpte inte Defoe och Lennons båda mål i den 66:e respektive 67:e minuten mycket. Kanske hade det sett annorlunda ut om Keane förvaltat sitt fina läge strax efter 0-2 målet men anfallaren missade dock

Det hopplösa läget till trots försökte i alla fall Jol att få liv i matchen och efter att ha bytt in Defoe för Zokora och satsat på tre anfallare kom också de två målen. Med tanke på att det vid kvitteringen fortfarande var över tjugo minuter kvar att spela tändes hoppet en aning bland publiken. Nu kom inte Spurs närmre än så och Sevilla spelar därför semifinal i ett helspanskt möte med Osasuna.

Positivt var i alla fall att Ledley King åter fanns med i startelvan. Även om han inte lyckades hålla ihop försvaret i den här matchen lär hans återkomst märkas de avslutande matcherna. För precis som tidigare denna säsong var det försvarsspelet som fällde hindrade oss från ett bättre resultat. Matchen avslutades för övrigt med att Tainio fick syna det röda kortet.