Inför Spurs – Sevilla

Efter uddamålsförlusten senast är det en tuff match som väntar Spurs på torsdagskvällen. Trots 1-2 i den första matchen har Spurs, tack vare Robbie Keanes ledningsmål i Spanien, en ganska bra chans att avancera till semifinal då Spurs den här säsongen varit klart bättre hemma på White Hart Lane än i bortaspelet.

Nu ska det dock tilläggas att fjolårssegraren Sevilla är ett mycket starkt fotbollslag som definitivt siktar på att upprepa succén från förra året. Samtidigt går laget som tåget i ligan och man ligger för tillfället tvåa, bara en poäng bakom ledande Barcelona. Med tanke på framgångarna i ligan är det kanske så att fokus i fortsättningen läggs på jakten på Barca. Klubben har ju faktiskt en gyllene chans att vinna La Liga för första gången på över 60 år och den chansen vill man naturligtvis inte gå miste om.

I den första matchen tog Spurs som bekant ledningen genom Keanes tidiga ledningsmål. Dessvärre vände Sevilla matchen efter två mål av Spursbekantingen Fredi Kanouté och Aleksandr Kerzhakov. Resultatet innebär spansk fördel inför returen men målet på bortaplan kan samtidigt visa sig mycket viktigt. Kan man månne hoppas på en sällsynt nolla av Robinson.

Att Jol satsar hårt på UEFA-cupen var ganska tydligt i mötet med Chelsea senast då holländaren valde att vila Berbatov, Keane, Lennon och Zokora. Dessa lär vara tillbaks i startelvan mot Sevilla och det lär också behövas. Förhoppningsvis är dessa herrar ordentligt sugna på att skjuta Spurs mot en efterlängtad titel.

I backlinjen lider Spurs naturligtvis av att Rocha inte får spela i UEFA-cupen, speciellt med tanke på skadorna på King och Gardner. Nu får troligen Chimbonda vikariera som mittback igen. I övrigt saknas även Huddlestone och Assou-Ekotto medan Lee är tveksamt startande.

Ska det bli avancemang gäller det att det brandskattade försvaret framförallt får bukt med skytteligaledaren Kanouté. Fransmannen har haft en strålande säsong och lär gärna sänka sina före detta lagkamrater på dess hemmaplan. Kanouté är dock inte den enda spelaren att hålla ögonen på. Laget har även tre mycket bra anfallsalternativ i Luis Fabiano, Ernesto Chevanton och Aleksandr Kerzhakov. Högerspelaren Daniel Alves är också sevärd.

Klart är att det blir en ruskigt nervös match att följa. Låt oss hoppas att matchen blir startskottet på en fantastisk säsongsavslutning med UEFA-cupvinst och en fjärdeplats i ligan.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – P Chimbonda – M Dawson – Y-P Lee
A Lennon – D Zokora – J Jenas – S Malbranque
D Berbatov – R Keane

Sevilla (4-4-2):

A Palop
D Alves – J Navarro – J Escudé – David
J Navas – Renato – C Poulsen – Adriano
F Kanouté – A Kerzhakov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.