Taarabt stannar i fem år

Adel Taarabt har ett skrivet kontrakt som sträcker sig i fem år. ”Jag är inte på lån”, säger Taarabt.

Det spännande framtidslöftet Adel Taarabt är på lån från Ligue1-klubben Lens. 17-åringen, som fyller 18 i maj, debuterade i Premier League då han fick hoppa in i slutminuterna mot West Ham. Trots sina få minuter hann Taarabt briljera några gånger, och han fick dessutom vara inne på två mål från Spurs sida. Fast egentligen är han inte på lån, enligt honom själv.

– ”Jag är inte på lån, jag har skrivit på ett femårskontrakt men kontraktet blir först officiellt när jag fyller 18.”

Marockanskättade Taarabt fortsätter och säger att han tillhör Spurs och att han trivs bra, framförallt med sina fransktalande kollegor.

– ”Jag tillhör Tottenham. Det känns mycket bra, klubben litar på de yngre och det är franska spelare i laget som Chimbonda och Malbranque. Tainio och Zokora kan också tala franska.”

En trygghet att så många spelare talar franska för en 17-årig fransman som kanske behöver lite stöd då han är så pass ung. Att komma till ett nytt land är ingen lek, men med hjälp går det lättare. Man smälter in i truppen på så sätt.

Vi hoppas att kontraktet snart blir officiellt. Man ska väl aldrig jubla för tidigt, och därför är det bäst att vänta på det officiella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.