Inför Spurs – Bolton

Två raka bortasegrar och formkurvan pekar äntligen uppåt. Nu är det dags för revansch mot Bolton som vann i premiär mot Spurs. Men denna gång är slaget på White Hart Lane.

Äntligen har Spurs börjat marschera mot sin efterlängtade form. Efter att ha haft ruskigt svårt på bortaplan har vi kanske nått en vändpunkt nu. De två senaste matcherna har slutat med vinst, och dessa på bortaplan.
Först var det Fulham som fick smaka på en omgång stryk då Spurs vann med hela 4-0, i den andra matchen fick Everton bita i det sura äpplet efter att Jenas gjort 2-1 i den 89:e minuten.

Boltons senaste match var mot Arsenal, fast i FA-cupen. Matchen slutade med vinst för Arsenal med 3-1 efter övertid, en match som annars var jämn.
Senaste matchen i ligan för Bolton var mot Fulham på hemmaplan. Denna match slutade med seger för hemmalaget Bolton som vann med 2-1. En viktig seger då Bolton jagar en plats till Champions League. I dagsläget befinner sig Bolton på en femteplats, bara två poäng efter Arsenal som ligger fyra.

Det är främst på hemmaplan som Bolton är riktigt starka. De har spelat 14 matcher hemma och har vunnit åtta av dessa, sedan tre oavgjorda och tre förluster.
Deras bortfacit är som så att de har vunnit sex, två lika och fem förluster av 13 matcher.
För att titta till deras fem senaste matcher kan man se att de vunnit två, spelat lika två och förlorat en. Noterbart är att den matchen de förlorade blev 5-1 till Middlesbrough.

För att bekanta er lite till med Bolton kan jag påminna er om premiären. Bolton vann med 2-0 mot Tottenham, mer än så säger jag inte. Bara att jag hade laddat 30 dagar innan och blev lagom sur när det slutade som det gjorde. Just därför skulle en seger ge lite plåster på såren som finns kvar från det mötet.

Tottenham har som sagt kanske nått sin vändpunkt nu. Efter en massa oflyt och dåligt spel har äntligen spelarna fått in rytmen och flytet har börjat nå till Londons stolthet.
Egentligen är Tottenhams nuvarande bortafacit lite ointressant med tanke på att det gått bättre på slutet. Jag behöver inte presentera det, för alla vet hur den ser ut. Kan säga till dem som inte vet att Spurs har mäktat med två segrar på bortaplan i Premier League. Mot Everton, som de mötte senast, och mot Manchester City.

Jol kommer kanske ändra lite i laget efter matchen mot Everton. Robbie Keane var knappast lagets gigant, därför bör Defoe få chansen att spela bredvid Berbatov.
Vänsterbacken är också ett frågetecken. Undertecknad skulle faktiskt vilja se Gardner på kanten, för att ha Rocha som mittback. Gardner har både kraft och snabbhet, precis det en vänsterback behöver. Problemet är väl dock hans teknik som inte håller någon Ronaldinho-klass precis.
Lennon har inte hittat tillbaka till sin fina form efter skadan ännu. Men han är på god väg, och han slog en fin passning till Berbatov senast som resulterade i mål. Det borde höja hans självförtroende.

I Bolton finns det också ett par intressanta. T ex Nicolas Anelka, Ricardo Gardner och Kevin Nolan. Även El Hadji Diouf, som inte bara är känd för sina loskor, kan ställa till med besvär om han är på spelhumör.

När Bolton spelar blir det sällan skönlir, utan snarare en riktig kamp. De har många som sliter och gör det jobbigt för motståndarna. Därför kommer finnen Tainio bli viktig i denna match om han får chansen från start igen. Jenas springer också mycket och kommer även han göra det jobbigt för Bolton om han är på löphumör.

Upp till kamp! Spurs kommer inte vika ner sig, marschen mot toppen har börjat. Som Spurs-supporter börjar man äntligen få tillbaka lite tro och hopp igen efter en mörk period. Visst börjar det ljusna lite? Och visst kan det bli ännu ljusare efter denna match, om vi inte faller tillbaka till mörkret…

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – R Rocha – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – D Zokora – T Tainio
J Defoe – D Berbatov

Bolton (4-5-1):

J Jääskeläinen
N Hunt – A Faye – A Meite – R Gardner
S Giannakopoulos – I Campo – K Nolan – G Speed – E H Diouf
N Anelka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.