Inför Everton – Spurs

Bortaplan i Premier League denna säsong brukar sluta med samma visa, d v s förlust. Men kanske var matchen i FA-Cupen mot Fulham borta en vändpunkt?

Tottenhams senaste bortamatch i ligan var en sån där katastrofal bortamatch då det är svårt att hålla tv´n igång. Man vill bara stänga av och gå därifrån för att försöka glömma bort det usla spel som Spurs visat upp.
Trots en bra inledning av matchen där Jenas gjorde ett tidigt mål och Spurs var bättre än Sheffield den första kvarten. Men sen tog det stopp igen…
Bottenlaget Sheffield United blev för svåra och vann med 2-1 till slut. Det svider att säga att ett bottenlag blev för svåra, men så är det ibland. Som skribent för Spurs har det varit mycket sådant, speciellt om bortaspelet.

Lite glädjande är det dock att Tottenham spelade ut Fulham i helgen, på bortaplan dessutom! Otroliga fyra mål, och de flesta var vackra. Mido och Keane visade prov på sitt samarbete i de två första målen, då Mido skarvade fram Keane två gånger. Berbatov visade sin skicklighet på resten genom att göra två mål som inhoppare. Noterbart är dock att Keane var inblandad i det sista också. Mindre glädjande är att det var i cupen, och då spelar Tottenham i regel bättre. Så det är kanske inte så mycket att ta med sig till ligan, som tanke till oss supportrar förstås. För spelarna är det nyttigt att ta med sig – om de kan.

Everton, som ligger åtta, vann sin senaste match på hemmaplan mot Blackburn med 1-0. Det gjorde att Everton drog ifrån Spurs lite, så nu skiljer det sex poäng mellan åttan Everton och elvan Totteham.

Evertons hemmaspel har varit hyfsat. På 13 matcher har de sju vinster, fyra oavgjorda och två förluster. Mer imponerande är att de bara har släppt in nio mål på Goodison Park, samtidigt som de gjort 20 mål framåt! Ska vi jämföra detta med Tottenhams bortafacit?

Det gör vi. 13 matcher har Spurs spelat borta, och sen kan ni vända på Evertons hemmafacit för att få det liknande. För vi har sju förluster, fem lika och en liten seger. Målskillnaden är nio gjorda, och 22 insläppta.

Visst börjar man få en bra känsla i magen nu?

Jag ska sluta vara pessimist, fast det är så lätt att bli det som Spurs-supporter. För att komma in i rätt känsla kan jag avslöja följande.
För det första får vi inte glömma att matchen mot Fulham var borta, trots att det var cupen. Det måste vara ett lyft, för det var inte bara en seger – det var målkalas också.
Inte nog med det. Om man rotar lite i arkivet hur det har gått mellan Everton – Tottenham genom åren kan jag säga att det ser ljust ut. De senaste 27 matcherna har endast slutat med tre segrar för Everton, jämfört med 14 segrar för Spurs. Resten har slutat lika. Så om man vill tro på sin historia ser det ju som sagt ljust ut.

Men sen kommer pessimistiska jag igen. Det har spelats en match denna säsong där lagen möts. 2-0 slutade den matchen, och det på White Hart Lane, till Everton så klart.
För att avsluta med lite optimistiskt snack kan jag påminna er om att våra anfallare, Robbie Keane och Dimitar Berbatov, gjorde två mål var senast. Och dem två känns riktigt heta just nu och kan bli skillnaden på onsdagens match.

Hur är känslan inför matchen nu?

Everton (4-5-1):

T Howard
T Hibbert – J Yobo – J Lescott – G Naysmith
M Arteta – P Neville – T Cahill – L Carsley – L Osman
A Johnson

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – A Gardner – Y-P Lee
A Lennon – D Zokora – T Tainio – S Malbranque
D Berbatov – R Keane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.