Inför Fulham – Spurs

Man hör bara de frågor man är i stånd att besvara. Frågan är om det är Martin Jol eller någon annan tränare som överhuvudtaget orkar svara på journalisternas frågor om Spurs fortsatta och minst sagt bedrövliga ligaspel ifall laget blir utslaget på söndag i FA-cupens femte omgång.

Talesättet att en spelare aldrig gör hela laget, det har jag tidigare inte riktigt trott på. Nu har jag dock ändrat uppfattning. Matchen på annandagen mot Aston Villa blev Ledley King tyvärr skadad. En match som Spurs ändå till sist drog det längsta strået och vann med 2-1. Sedan dess är raden desto dystrare. Noll segrar, två oavgjorda och fyra förluster och en målskillnad på 5-12 i ligaspelet.

Att King är viktig det visste vi sedan tidigare, men att börja läcka bakåt som laget gör just nu utan denna backklippa, det trodde jag inte var möjligt. Jag satt faktiskt och skrattade när jag såg hur enkelt Rob Hulse i Sheffield United fick kvittera den ledning som Spurs tidigt hade tagit.

Visserligen har Spurs till stora delar haft domaren emot sig på slutet vilket det överreklamerade skämtet Cristiano Ronaldo i Manchester United är exempel på. Han borde man skicka till Cullbergsbaletten istället. Han lade sig lika vackert som den döende svanen i straffområdet och domaren gick på det. Trots det och den ilska som laget kände i det läget ska Spurs inte behöva släppa in tre mål i andra halvlek. Speciellt inte på det sätt som målen kom till.

Kombinationen av den ängsla som spridit sig inom laget när man spelar borta tillsammans med ett försvar som just nu är ligans sämsta innebär tror jag tyvärr att sagan om en final av denna anrika fotbollscup från 1872 abrupt tar slut på söndag. Det beror inte på att motståndaren är bättre utan att Spurs just nu är ett sämre lag.

Fulham består annars av väldigt många duktiga fotbollspelare fast man inte riktigt har tagit laget på allvar. De två mest senaste kända exemplaren är Vincenzo Montella. En anfallare från Roma som redan gjort några mål för laget och Alexei Smertin som gjorde debut i helgen mot Bolton. Han är en duktig defensiv mittfältare som tidigare representerat klubbar som Portsmouth, Charlton och Chelsea. Jag tror att båda två startar på söndag.

All heder till tränare Jol som senast försökte bryta Spurs trista trend med en hel del omkastningar i laget, men det gav som sagt var ingen utdelning. Dock var jag inte överens med vissa av de ändringar han gjorde. Att låta Robbie Keane starta var i sig inget fel, men Jol borde petat Dimitar Berbatov istället för Defoe. Han är ju ändå lagets bäste målskytt. Tvärtom har denna bulgar inte haft många rätt på slutet och missat flera upplagda lägen nära mål. Mot Sheffield gick han mest bara omkring och slog ut med armarna i uppgivna gester mot sina medspelare.

Det krävs en skärpning rakt över om det ska bli något avancemang nu när Spurs är oförmögna att finna den ro inom laget som behövs och det är ingen idé att försöka hitta den någon annanstans. Det är upptill var och en i laget att nu ta fram den styrka och teknik de vet att de själva besitter och framförallt visa den när det som bäst behövs. När lagen möttes i ligan på Craven Cottage var det Chimbonda som räddade en poäng med en sen kvittering.

Mitt tips går ändå i ett dystert fotspår. Fulham vinner med 2-1.

Martin Jol då, ska han sparkas? Jag tycker det är dags att Spurs behöver något nytt. Många vill se Jürgen Klinsmann. Mitt förslag till ny tränare för Spurs är Sven-Göran Eriksson. Jag tror att han skulle bli rätt man på den posten.

Fulham (4-4-2):

J Lastuvka
M Volz – Z Knight – P Christanval – F Queudrue
S Davies – P Bouba Diop – A Smertin – T Radzinski
B McBride – V Montella

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – R Rocha – Y-P Lee
A Lennon – D Zokora – T Huddlestone – S Malbranque
D Berbatov – R Keane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.