Sheffield United – Spurs

Det blev återigen förlust för Spurs på bortaplan. Trots kanonstart och ledning efter två minuter kunde man inte stå emot bottenlaget Sheffield Uniteds jakt på tre poäng. Det är inte roligt att vara Spurssupporter idag.

I ett försök att skaka liv i det på bortaplan så ängsliga Spurs valde Jol att göra fem ändringar gentemot den startelva som inledde mot Manchester United för en vecka sedan. Rocha, Assou-Ekotto, Tainio, Jenas och Keane fick starta på bekostnad av Gardner, Lee, Lennon, Huddlestone och Defoe.

Till en början såg också förändringarna ut att göra susen då det inte dröjde längre än två minuter innan Jermaine Jenas mycket elegant lobbade in 1-0 efter fint samarbete med Robbie Keane. Målet blev dock det enda att glädjas åt under eftermiddagen. Spurs var annars det bättre laget i början men efterhand tog United över och kvitteringen kom också relativt snart, 27:e minuten, då Rob Hulse utjämnade på nick.

Efter hemmamålet blev Spurs precis så passivt som man varit i bortaspelet den här säsongen. Därför anade nog de flesta att det inte skulle bli någon speciellt rolig andra halvlek mot den i botten kämpande nykomlingen. Kanske kunde utgången ha blivit trevligare om Keane lyckats näta på den chans han fick efter drygt tio minuter. Irländaren sköt dock utanför.

Samtidigt var Sheffield också nära att måla innan kvitteringen då nickstarke Hulse var nära att förpassa bollen i mål. Förutom Keane hade även Jenas ett bra läge att göra sitt andra mål efter förarbete av Berbatov och Malbranque. 1-1 stod sig dock fram till pausen. Det ska också tilläggas att Spurs hade en boll till inne men innan Rocha styrde bollen i mål blåstes Berbatov av för ruff.

Precis som många säkerligen befarade blev det inte speciellt bra spel efter paus. På den dåliga planen verkade Sheffieldspelarna trivas klart bättre än sina motståndare. United skulle också komma att få utdelning för sitt slit när Teemu Tainio klumpigt gjorde ned Stephen Quinn i straffområdet. Domaren, Martin Atkinson, tvekade inte när han satte pipan till munnen och blåste för straffspark.

Straffen, som för övrigt kom i den 62:a minuten, förvaltade Phil Jagielka och hemmaledningen var ett faktum. Spurs var nu ett slaget lag. Trots att Jol valde att kasta in Mido och spela med alla sina fyra anfallare i slutskedet skapade Spurs bara en bra chans genom Jermain Defoe. Bytena, som i och för sig var offensiva, bidrog inte till speciellt mycket då det mot slutet mest blev långbollar. Men funkar inget annat så…

Sheffield United dominerade annars stort i luftrummet och i Jonathan Stead hade man också ett farligt vapen på i spelet på backen. För laget var de tre poängen mycket viktiga i jakten på nytt kontrakt och klubben ser säkert ljust på framtiden.

Hur Spurs ser på framtiden kan man ju verkligen fråga sig. Förlusterna radas för tillfället upp och det är inte direkt positivt när laget inte kan stå upp efter ett tidigt ledningsmål mot nykomlingar i bottenskiktet. Det lag som inför säsongen tippades komma femma sjunker nu allt djupare i tabellen och något spel i Europa lär det inte bli till hösten.