Inför Sheffield United – Spurs

Ytterligare en tuff bortmatch väntar för Spurs då laget tar sig an nykomlingen Sheffield United på Bramall Lane. Ett Sheffield som för tillfället har sju poäng ned till nedflyttningsstrecket. För Spurs måste säsongens blott andra bortatriumf komma.

Lördagens motståndare, Sheffield United, inledde säsongen svagt och lagets första seger kom inte förrän i den sjunde omgången. Nederlagstippat som laget var, var det inte många som trodde att klubben i februari skulle ha sju poäng ned till betydligt mer upphaussade West Ham under nedflyttningsstrecket. Men Neil Warnocks spelare har efter den jobbiga starten kommit tillbaka på ett imponerande sätt.

Det är alltså ett Sheffield med hög moral som Spurs bör besegra för att inte tappa mer mark i tabellen. Laget besegrade bland annat Arsenal i slutet på det förra året. När lagen möttes på White Hart Lane vann Spurs dock med 2-0, efter mål av Berbatov, hans första Premier League-mål, och Jenas.

I Spurs väntas just Jermaine Jenas och Teemu Tainio åter finnas med efter skador och sjukdom. Även Aaron Lennon hoppas på spel trots vissa frågetecken. Däremot saknas Ledley King fortfarande.

Med King borta får Michael Dawson fortsätta att leda försvaret tillsammans med antingen Gardner eller nyförvärvet Rocha. På ytterbackarna spelar som vanligt Lee och Chimbonda. Mittfältet känns på förhand lite mer osäkert då både Tainio och Jenas finns tillgängliga igen. Åtminstone Jenas lär finnas med från start, förmodligen på bekostnad av Malbranque eller Zokora.

Framåt spelar Berbatov, som för övrigt gjorde två mål i veckans landskamp mot Cypern, och Defoe. Kanske är det dock dags att ge Keane en ordentlig chans.

Spelare att se upp med i Sheffield United är framförallt anfallarna Jonathan Stead och Rob Hulse som kan ställa till problem för betydligt stabilare försvar än det Spurs förfogar över för tillfället. Förhoppningsvis ska Dawson och co lyckas hålla tätt framför Paul Robinson, något som inte har inträffat sedan den 28:e oktober. Då spelade Spurs 0-0 borta mot jumbon Watford. Sedan dess har Spurs spelat 15 (!) ligamatcher utan att hålla nollan.

Om det ska bli tre poäng mot Sheffield United krävs klart bättre inställning än vad man visat den senaste tiden. Efter tre raka hemmaförluster är det nu dags för en mycket efterlängtad trepoängare på resande fot. Om inte, finns risken för en mycket tung ligavår. Tur då att cuperna finns!

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – R Rocha – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – T Huddlestone – S Malbranque
J Defoe – D Berbatov

Sheffield United (4-4-2):

P Kenny
D Geary – C Morgan – C Davis – C Armstrong
S Quinn – PJagielka – M Tonge – N Montgomery
R Hulse – J Stead

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.