Spurs – Manchester United 0-4

Sedan Ledley King blev skadad har inte Tottenham vunnit i ligan – och inte blev det bättre mot serieledarna. Det blev utklassning till slut, trots en jämn första halvlek.

Från start hittade man återigen Lee på vänsterbacken istället för Assou-Ekotto. Gardner fick förtroendet som mittback med Dawson, och på topp startade Defoe med Berbatov. Inte blev det någon Jenas från start då han var lite skadad.

De första tio minuterna var helt till Tottenhams fördel. Spurs spelade säkert och anföll mycket, medan United fick nöja sig med att försvara till en början. Eftersom inte Manchester hängde med till en början drog de också på sitt ett gult kort – det genom duktiga backen Vidic som gjorde en tackling bakifrån.

Manchester vaknade sedan till lite och fick lite mer boll på Spurs planhalva. Fast de skapade inget för det, utan Tottenham spelade ett stabilt försvarsspel och stängde ut ytorna på kanten.

Inget av lagen tog tag i någon taktpinne och det var hela tiden jämt. Först efter 25 minuter kom den riktigt stora målchansen, och det var bortalaget Manchester som fick den.
En hörna där Vidic vinner sin nickduell och bollen går till Carrick som nickar mot mål. Ingen hård nick, men det skapar problem och Robinson är tvungen att slänga sig för att rädda bollen – det skapar dock en farlig retur som Ronaldo tar hand om. Men han missar mer eller mindre öppet mål! Han ska som känt göra allt så fint hela tiden, och då gick han på kraft, men denna gång förlorade han på det. Bollen gick högt, högt över… En bredsida hade räckt.

Lite efter skapar Larsson en straffsituation då Gardner hamnar på fel sida. Henke hjälper till när han faller, men det kunde lika gärna ha blivit straff. Domaren valde dock att fria. En 50/50 duell.

Strax efter kramar Neville om Chimbonda i Manchesters straffområde och det luktar straff än en gång. Chimbonda hjälper till lite, och det är än en gång en 50/50 duell.

Sen var det dags för domaren att blåsa straff. Ronaldo går mellan Malbranque och Lee och slänger sig utan någon som helst kontakt med Tottenhamspelarna. Fuskaren Ronaldo får alltså med sig straffen via en solklar filmning och han sätter själv straffen kyligt – 1-0 sent i första halvlek.
Som de sa i Canal + studio om Ronaldo: "Världens bästa fuskare är han.” Det är bara att hålla med.

En jämn första halvlek slutar 1-0 till Manchesters fördel tack vare just fusket signerat av cirkusens mest omtalade clown Christiano Ronaldo.

I andra halvlek började Ronaldo visa andra cirkuskonster då han började spela fotboll. Manchester skapar tre hörnor i rad i början av andra halvlek. Robinson gjorde två riktigt fina räddningar, men på tredje hörnan kunde inte ens ”Robbo” stå emot. En hörna slagen av Carrick nådde till Vidic som omarkerad kunde nicka in 2-0.

Luften gick ur Tottenham helt och hållet efter detta mål. 3-0-målet kom genom att Ronaldo kommit förbi enkelt på sin kant och gjort ett inspel som Scholes liggandes på mållinjen kunde sätta. Troligen ett av de lättaste målen i Scholes karriär.

När matchen var avgjord kom Berbatov igenom Manchesters försvar. Han slängde sig så fort han fick lite kontakt med en försvarare, och föll relativt enkelt. Alla trodde att det skulle blåsas straff och väntade på domaren tecken – men han friade! Domaren hade alltså chansen att jämna ut straffarna, men struntade i det. Han blåste Spurs på det, trots att matchen mer eller mindre var körd.

Matchen gick vidare och det märktes tydligt att matchen var punkterad. Spurs hade inte mycket att säga till om och viljan fick ett abrupt slut i början av andra halvlek. Istället kunde Manchester utöka sin ledning till hela 4-0 då Giggs blev frispelad och inte gjorde några som helst misstag.

I slutet av matchen skadade Keane målvakten Van Der Sar och holländaren kunde inte fullfölja matchen. Eftersom Man Utd gjort tre byten innan så fick O´Shea ställa sig i mål och gjorde det bra. Han räddade t ex ett friläge från Robbie Keane.

Som vanligt, inget snack om saken – Tottenham är inte lika starka utan Ledley King.