Inför Arsenal – Spurs

Så länge hoppet lever ska man aldrig ge upp. Trots ett tungt utgångsläge i semifinalens andra match finns fortfarande chansen.

Den första matchen i Ligacupens semifinal mellan ärkerivalerna Arsenal – Tottenham spelades på White Hart Lane. En match som ansågs vara Tottenhams enda chans för evangemang, och inte är det så lustigt med tanke på att Tottenham spelat bedrövligt på bortaplan i England. Matchen på hemmaplan började också på bästa sätt då Spurs hade en ledning med 2-0 tidigt in i matchen. Tyvärr var det ingen säker ledning mot ett reservbetonat Arsenal som kunde göra både 2-1 och 2-2, vilket blev matchens slutresultat. Långt ifrån det Tottenham hoppades på efter den fina inledningen av matchen.
– Arsenal kom ut och spelade riktigt bra i andra halvlek, sa Jermaine Jenas om första matchen.

Tack vare två mål i baken på hemmaplan kommer matchen på Emirates Stadium bli riktigt, riktigt tuff. Om Arsenal kommer att ställa upp med sitt A-lag kommer det knappast bli lättare, då ett reservbetonat Arsenal gjorde bra ifrån sig senast – på bortaplan dessutom. Fast egentligen var det när Wenger bytte in A-lagsspelarna som det började gå som bäst. Frågan är hur han kommer ställa upp sitt lag denna gång?

Tottenham har det lite tuffare. De kommer med största sannolikhet ställa upp med helt ordinarie lag. Ja, så mycket det går i alla fall – för det saknas några spelare. Det är såklart inte vilka spelare som helst som står med på skadelistan heller. Förutom finnen Tainio är det kaptenen King och den ständigt giftiga anfallaren Berbatov som får stå över. Ett stort avbräck för ett Spurs som verkligen hade behövt dessa herrar till matchen mot rivalerna. Istället kommer troligen Mido få starta igen och Rocha kommer att få fortsätta som mittback. Mido har inte gjort många glada på sistone, men kanske inte så lätt då han gått skadad en längre tid och inte kunnat prestera fullt ut. Fast äntligen släppte det för egyptiern och han fick måla senast efter nio matcher utan mål. Tyvärr skadade sig Mido i samma match, men det mesta tyder samtidigt på att han kan vara med mot Arsenal. Utan hans styrka förlorar Tottenham ytterligare en del av matchen. Desto bättre är det att Jenas kan vara med denna match mot Arsenal. Hans löpvillighet och kreativitet kan behövas i en sån här match där Spurs kanske får satsa lite mer på kontringar och fina omställningar, som de visade mot Southend.

Det mesta talar egentligen emot Tottenham. Men när det är slaget om norra London kan precis vad som helst hända. Spurs viker sig aldrig utan en kamp. Om det är någon match som ska vinnas på bortaplan så är det denna. Samtliga spelare vet vilken viktig match det är, förhoppningsvis kan samtliga spelare också göra en riktigt bra match – en match som varar 90 minuter.

– Det kommer bli en tuff match. Men vi har många bra spelare i laget, och många spelare som är hungriga på att vinna något – så vi kommer att vara redo till tusen, berättar Jenas inför matchen.

Men som Gunde Svan så ofta sa förut; ”Ingenting är omöjligt!”

– Poängen är att vi inte fokuserar oss på Arsenal så mycket. Vi vet vad vi är kapabla till – och vi kommer åka dit för att vinna matchen, avslutar Jenas.

Inte blev det någon lång införartikel, men det har inte någon större betydelse, och det handlar inte om det. Allt handlar om striden på Emirates Stadium – det behövs ingen större presentation för att förstå hur viktig den här matchen är för spelarna och för oss fans.

Arsenal (4-4-2):

M Almunia
J Hoyte – P Senderos – K Touré – A Traoré
A Diaby – Gilberto – C Fabregas – M Flamini
J Aliadiere – T Walcott

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – R Rocha – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – T Huddlestone – S Malbranque
R Keane – Mido

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.