Davids på väg bort

Nu bekräftar Martin Jol att Edgar Davids är nära en övergång till Ajax.

Att den lille pitbullterrierns dagar i Spurs är räknade kan de flesta med insyn i klubben räkna ut. Idag läcker uppgifter ut om att Edgar Davids är på väg att lämna norra London för spel i holländska Eeredivisie och toppklubben Ajax.

Vår tränare Martin Jol berättar för Sky Sports att Spurs och Ajax förhandlar om en övergång och att klubbarna är mycket nära en överenskommelse.

Edgar Davids spelade i början av sin framgångsrika proffskarriär för Ajax och vann tre ligatitlar och krönte vistelsen i Amsterdam med Champions League-titeln 1995. Därefter har han avverkat spel i storheter som Milan, Juventus, Barcelona och Internazionale. Sommaren 2005 värvades sensationellt Davids till Tottenham och smittade av sig med vinnarinstinkt, energi, vilja, välvårdat passningsspel och rutin. Den rastaflätade mittfältaren bidrog starkt till Spurs lyckade säsongsupptakt under hösten 2005. Tidigt under våren 2006 drabbades han av flera skador och har sedan dess inte varit sig lik.

Martin Jol erkänner att Tom Huddlestone's framsteg i utvecklingen har medfört att Davids fått begränsat med speltid. Den snart 34-årige mittfältaren har genomlidit en svår tid och ser nu möjligheten att återvända till hemlandet. Förhoppningsvis får sagan Edgar Davids ett värdigt slut i Ajax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.