Inför Spurs – Southend

Efter misslyckandet i onsdags mot Arsenal så finns det bara en sak som gäller på lördagen. Vinst, klar vinst och ingenting annat. Inget omspel, ingen förlängning, vinst med klara siffror.

Southend harvar i botten av The Championship och Spurs har ambitioner att återigen kvalificera sig för europeiskt cupspel. När vi mötte Southend i Ligacupen så krävdes förlängning och ett misstänkt offsidemål för att vi skulle ta oss vidare. Southend slog innan dess ut Manchester United ur Ligacupen. Jag ser helst att Southend har skrällt färdigt för den här säsongen.

Vi har anfallsesset Dimitar Berbatov skadad och läget är även osäkert med Ledley King. Att de båda spelarna är viktiga för oss är ett understatement men vi har Jermain Defoe i skaplig form och kanske Robbie Keane får stänka dit några bollar.
Kanske kan vi få se nyförvärvet Ricardo Rocha bredvid Michael Dawson i morgon.

Frågan är om vi ska lufta några reserver eller om vi ska spela med starkast tänkbara manskap.
En spelare som Paul Stalteri har inte fått mycket speltid i år och kanske Edgar Davids får chansen innan han försvinner till miljonerna i USA.

Southend eller Shrimpers som de kallas har haft en tung säsong i The Championship och cupspelet är det enda som gett fansen något att jubla åt. Motivation slår klass är en av många klyschor inom fotbollen men den är så sann som de slitna klyschorna brukar vara.

Jag tror tyvärr att Ligacupen är körd för vår del. Vi slår inte Arsenal på Emirates Stadium nu och ska vi ut i Europa så är det FA-cupen som ska vinnas. Det blir svårt men vi har gjort det förr, närmare bestämt åtta gånger förut. De årtalen bör varje rättrogen supporter kunna rabbla i sömnen.

Jag tror att matchen blir fasansfullt jämn i morgon. Southend är ute för att rädda sin säsong. Jag tror på en knapp vinst, 2-1 men jag kräver minst 4-0 och dessutom ska det vara vackert att titta på.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – R Rocha – B Assou-Ekotto
A Lennon – T Huddlestone – D Zokora – S Malbranque
J Defoe – R Keane

Southend (4-4-2):

D Flahavan
L Hunt – P Clarke – E Sodje – S Hammell
B Paynter – K Maher – M Gower – J Campbell-Ryce
F Eastwood – G Hooper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.