Ricardo Rocha klar för Spurs

Den portugisiska mittbacken Rocha har valt att flytta till London för att spela i den vackra Tottenhamtröjan.

Den förra Benficaspelaren Ricardo Rocha som är 28 år beskrivs som en stor och stark mittback med bra bollsinne. I jämförelse med Davenport som nyligen såldes så kan man säga att Rocha är mer komplett. Davenport var stark i luften men saknade tyvärr tekniken för en modern mittback. Rocha däremot sägs vara en mer modern back. Han har också mer rutin än Davenport, både i landslaget och i Champions League.

Han debuterade för det portugisiska landslaget 2002 och har efter det gjort sex landskamper. Han har t ex blivit uttagen till det nuvarande EM-kvalet några gånger och kommer troligen att bli det i framtiden också.

Rocha har även spelat en hel del matcher för sin senaste klubb Benfica i Champions League och han har i den cupen varit en av de mest tongivande i laget. Med sitt Benfica har han också vunnit den portugisiska cupen och ligan.

Ricardo Rocha kommer alltså till klubben med en massa rutin och erfarenheter som många i laget inte har. Han kan också spela högerback tack vare sin fina teknik, vilket ger Jol fler möjligheter för att skapa en trygg backlinje. Något som kan behövas med tanke på att Tottenham släppt in 32 mål på 24 matcher.

Många har kanske inte hört talats om Rocha innan. När man väl hör något om spelaren från portugisiska ligan så är det oftast anfallare eller mittfältare. Backar får oftast mindre uppmärksamhet i media, det betyder dock inte att de är sämre. Så bara för att man inte hört något om Rocha innan behöver det som sagt inte betyda att han inte håller måttet. Men innan jag säger för mycket så säger jag istället – upp till bevis!

Eftersom King haft problem med sin skada kommer Rocha att behövas som ersättare. Troligen kommer han att kunna styra backlinjen med sin erfarenhet.
Eftersom Dawson och de andra i backlinjen inte varit med om lika mycket som Rocha kommer han att bli nyttig på det viset. Nu är det bara att hoppas att Rocha så fort som möjligt kommer in i det engelska spelet.

THSS önskar Ricardo Rocha lycka till i världens finaste klubb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.