Inför Fulham – Spurs

Dags för årets första Londonderby. Martin Jol och pojkarna tar tunnelbanan västerut och ska försöka ta med sig tre poäng hem från Craven Cottage.

Ready, Steedy, Go…

Spurs reser till Londongrannen Fulham imorgon och för tre spelare blir matchen extra viktig. Steed Malbranque spenderade ett antal säsonger hos våra motståndare. I Fulham finns ju dessutom får utlånade ytter Wayne Routledge (han får dock ej spela mot oss) och den gamle Spursbekantingen och kämpen Michael Brown.

De som tror på en enkel seger kan snabbt gömma sina tankar bakom närmaste Guinnessglas. Spurs har inte vunnit på Craven Cottage sedan mars 2002, då Teddy Sheringham och Gustavo Poyet nätade för Tottenham. Förra årets match på Craven Gottage vill jag helst inte minnas då bland annat Grzegorz Rasiak stod för en erbarmligt usel insats.

Fulham, som debuterade i Premier League för sex säsonger sedan, har kämpat och gnegat sig till poäng under säsongen och är obesegrade i de senaste sex matcherna men dessvärre för laget så är 5 av dem oavgjorda matcher. I veckan lyckades man slå ut Leicester i cupen efter att vår egen Wayne Routledge stänkt in avgörande 4-3 målet på övertid.

Med största sannolikhet kommer matchen att innebära debut från start i Premier League för Vincenzo Montella, som gjorde två mål i matchen mot Leicester. Vårt mittlås med Dawson och Gardner måste vara mycket alerta och skärpta för att hålla ordning på italienaren. Dawson liter jag personligen till 100% på, medan Gardner är ett allt för osäkert kort för att jag skall kunna dricka min Guinness i lugn och ro.

En viktig match i matchen blir, som vanligt i Premier League, kampen om mittfältet. Troligen kör Jol vidare med The Hudd och Zokora och med tanke på att Fulham troligen kör med Brown och Carlos Bocanegra så tror jag på en seger i den matchen.

Om vi vinner kampen om mittfältet, och där hänger mycket på Zokora, så tror jag att Huddlestone kommer få bra möjlighet att slå ut bollar på kanterna till kvicksilvret Lennon och Malbranque. Kan vi få igång desa två gentlemän tidigt i matchen så tror jag på årets andra bortaseger.

På topp tror jag att Jol satsar på Defoe vars samspel med Berbatov varit mycket fruktbart. Robbie Keane har än så länge en tendens att springa i samma löpvägar som Berbatov vilket ställer till det. Defoe, som är en skarp målskytt, är i mina ögon en mindre intelligent fotbollsspelare än Keane och hans vilja att gå på avslut tror jag matchar Berbatovs spelintelligens bättre.

Jag tror på seger; varför skulle jag inte göra det? Spurs är ett bättre lag än Fulham (på det där förbannade papperet som ligger gömt någonstans), men vårt dystra facit på Craven Cottage i kombination med ett par erbarmliga insatser på den arenan på senare år gör mig något nervös. Nåja här får ni ett stalltips. Det blir inte 7-2.

Fulham (4-4-2):

T Warner
L Rosenior – P Christanval – Z Knight – F Queudrue
M Volz – M Brown – C Bocanegra – T Radzinski
B McBride – V Montella

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – A Gardner – B Assou-Ekotto
A Lennon – T Huddlestone – D Zokora – S Malbranque
J Defoe – D Berbatov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.