Watford – Spurs 0-0

Detta var inte bra. Mållöst och oavgjort mot bottenlaget Watford i en livlig och svängig match där målchanserna avlöste varandra. Trots alla möjligheter förmådde inte Spurs att näta.

Tottenham fortsätter sin måltorka på bortaplan där endast ett mål är gjort denna säsong, och med denna torka är vår dåliga placering i ligan ett faktum. Det är dessutom ett närmre mirakel att denna match slutar 0-0. Chanserna avlöser varandra där möjligen Tottenham hade de flesta, medan Watford hade den bästa.

Berbatov och Keane fram från start och kanske skulle en efterklok inte haft Berbatov där då han inte får allt för mycket uträttat. Keane och Jenas var heta från start och vi måste sätta målchanserna vi skapar. Känns lite som om vi backat några säsonger i utveckling då vi skapar mycket och har ett stabilt mittfält och backlinje men vi får helt enkelt inte till den sista sparken på bollen. Det sitter helt klart i huvudet nu!

Keane har lite dålig första touch och Berbatovs fina pass vid 25 minuters speltid skulle ha varit målvinnande om Keane inte fått bollen för långt ifrån sig. Lennon och Keane har också några fina samspel men det vill sig inte och det är svårt att säga om det är dålig fokus eller helt enkelt otur som gör att vi inte nätar under första halvlek. Tommy Smith lyckas att sumpa Watfords ledningsmål i början av halvleken med kanske årets miss på halvvolley och i slutet får de även ett mål bortdömt p.g.a. offside. Svårt att sia om halvtidsresultatet är rättvist men 0-0 borde i alla fall ha varit 2-2 för att få en otroligt offensiv match att bli lite mer rättvis resultatmässigt sett.

Spurs öppnar starkast även om Watford får sina chanser när Tottenham går framåt. Keane, Ghaly och Huddlestone skapar en hel del. Berbatov skulle ha fått en klockren chans om inte Jay DeMerit i Watford-försvaret lyckas, under språng tillbaka till eget mål, klacka bollen över eget mål.

Tottenham är det enda laget som gör byten och det visar lite att Spurs gör allt för att ta tre poäng medan Watford spelar vidare med startelvan då de gör det bra och chanserna hela tiden tickar in för Watfords räkning. Keane ut för Defoe, och det kan verka lite konstigt med tanke på chanserna som hela tiden kommer och Keane är en centralfigur, men något måste göras och man måste göra mål på ett gäng som Watford, speciellt med tanke på vad vi lyckats prestera mot Besiktas och West Ham, där mycket stabilt spel inte gav motståndarna något utrymme att komma framåt. I denna match ska vi vara glada att vi inte får ett baklänges mål då fotboll sällan är rättvist – vi har ju t.ex. inte vunnit ligan på länge – och Watford lyckas på något sätt hålla tätt och hela tiden ligga högt upp och kontra samt vara farliga på fasta situationer.

Murphy kom in istället för Ghaly en liten stund före bytet Keane mot Defoe, men matchbilden förändras inte nämnvärt av dessa byten. Vi gör inte mål efteråt heller!

Jenas och King får de sista chanserna i matchen men det skulle bli ytterligare en nolla i Tottenhams målprotokoll och detta är kontentan av placeringen som jag lite var inne på i införartikeln. Spiktvåan sket sig och Europaplatserna seglar sakta men säkert ifrån oss med tanke på att vi kommer möta mycket bättre lag på bortaplan än vad Watford är. Besiktas borde ha varit värre och jag kan inte annat än undra om motivationen ändå inte är lite svagare i ett derby som detta. Och det känns som om Tottenham detta år verkar kunna spela bättre med mindre press att vinna matcherna på sig och det är en inställning som inte resulterar i höga placeringar.

Vad man skall göra år måltorkan har jag ingen aning om, och jag är orolig över att Jol kommer skaka om rejält i startelvan om detta fortsätter. Jag hoppas bara att det inte sker på bekostnad av det fina spel vi visar upp i vissa matcher utan att han hittar springbulten i måltorkan och att vi fortsätter att sätta upp fina chanser – de ska bara resultera i mål och i matchbild likt mot Besiktas.

Watford (4-4-2):

B Foster
L Doyley – J DeMerit – D Shittu – J Stewart
A Young – D Francis – G Mahon – H Bouazza
D Henderson – T Smith

Avbytare: R Lee, M Mackay, C Powell, A Bangura, T Priskin.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
H Ghaly (D Murphy 67) – T Huddlestone – J Jenas – A Lennon
R Keane (J Defoe 76) – D Berbatov

Avbytare: R Cerny, A Gardner, E Davids.

Varningar:
Jay DeMerit 48
Hameur Bouazza 49
Jermaine Jenas 83
Gavin Mahon 86

Domare: Uriah Rennie

Publik: 19 660 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.