MK Dons – Spurs 0-5

Tottenham gjorde processen kort med Milton Keynes Dons. Våra anfallare Mido, Jermain Defoe och Robbie Keane var på glatt spelhumör. Det syntes i målprotokollet och kattens lek med råttan slutade vid 5-0. Spurs är nu vidare till fjärde omgången i Ligacupen!

Som väntat vållade Milton Keynes Dons inte Tottenham några större problem. Men trots de stora siffrorna dröjde det ändå en halvtimme in i matchen innan Mido spräckte nollan. Hemmalaget startade matchen positivt men det dröjde inte länge innan skillnaden mellan divisionerna började ta ut sin rätt.

Martin Jol valde att vila en del spelare och startade med en helt nykomponerad backlinje bestående av från höger, Stalteri, Davenport, Gardner och Ziegler. I målet fick även Radek Cerny speltid, dock utan att sättas på några större prov. För Spurs var klasser bättre än sina motståndare och framförallt var anfallarna Mido och Defoe på hugget. Facit för dessa båda herrar blev två mål var och en dos självförtroende inför kommande uppgifter.

Mido inledde som sagt målskyttet i den 34:e minuten när han förvaltade Zieglers svepande inlägg. Målet blev startskottet för en målkavalkad som innebar fyra mål på 25 minuter och åtta minuter senare var det Jermain Defoes tur att näta när han kyligt satte 2-0. Däremellan hade Milton Keynes Dons två chanser till kvittering, chanser som dock inte resulterade. Tottenham gick därmed till halvtidsvila med säkra 2-0 i ryggen.

Om hemmalaget hoppades på en snabb reducering för att komma in i matchen i den andra halvleken släcktes det hoppet fort när Defoe satte sitt andra mål för kvällen. Detta åtta minuter efter att domare Keith Stroud på nytt blåst igång matchen. Anfallaren gjorde inget misstag när han förvaltade Tom Huddlestones fina framspelning.

Redan här var förstås Spurs vidare till nästa omgång men inspirerade av målen fortsatte man att anfalla, vilket också resulterade en timme in i matchen. Denna gång var det Mido som, precis som Defoe, gjorde sitt andra mål. Målet kom efter att Murphy hittat Defoe, vars skott räddades av Baines i MK Dons mål. Returen hamnade hos den egyptiske landslagsmannen som satte 4-0.

De stora siffrorna till trots, gav inte Donsspelarna upp och i slutet var man också nära en reducering när McLeod prickade stolpen. Cerny fick dock äran att hålla nollan och i den sista minuten fastställde inhoppande Robbie Keane slutresultatet till 5-0 när han fri med Baines avslutade säkert. Från matchen tar Spurs främst med sig två positiva saker, dels att laget är vidare i Ligacupen, dels att de tre anfallare som fick speltid alla gjorde mål. Det bådar gott för framtiden.