Inför MK Dons – Spurs

Det är tajt med matcher just nu. Nästa uppgift är ligacupen där vi kommer möta MK Dons.

Första matchen för Spurs del i ligacupen blir mot MK Dons, eller Milton Keynes Dons som de heter. Dons befinner sig i division två där de för närvarande ligger sexa, precis efter Notts County. Förra säsongen spelade de Division One-fotboll, men åkte ur efter att ha hamnat på 22:e plats.

Just nu håller de på att bygga en ny stadion som kommer att användas till fotbollsmatcherna, men även till andra aktiviteter som basket m.m. Den kommer att rymma upp till 22.000 men den nuvarande arenan rymmer bara cirka 9.000. Den nya stadion beräknas bli klar i december och kommer döpas till Denbigh Stadium. Namnet på stadion som används i dagsläget heter National Hockey Stadium.
MK Dons hette innan 2004 Wimbledon FC men bytte sedan till Milton Keynes Dons.

En spelare som man får se upp för är talangen Izale McLeod som spelat matcher för Englands U21. Han har även fått ögon på sig från Premier League. En anfallare som kanske kan skapa lite oro för Tottenhams försvar. Kaptenen för laget är Keith Andrews som dirigerar på innemitten, ännu en spelare att hålla koll på.

Tottenham kommer kanske att lufta en del spelare till matchen och ge en del chansen för att visa att de duger. Även låta spelare som King vila, då de har fått användas i matcher trots att de varit småskadade.

Det är ändå ingen match man ska ta ut i förskott, skrällar har hänt så många gånger förut. Jag minns mannen i publiken mellan Leicester – Spurs förra året. Han hade en plansch där det stod ”I believe in miracle”. Och den skylten höll han upp när Spurs ledde med 2-0. Vad ska man säga? Allt kan hända – fotbollen är rund. Det kommer att bli en ny strid på slagfältet. Ingen match är lätt, ingen strid är lätt.

Malbranque har äntligen börjat träna med boll, men kommer inte att finnas med i den här matchen. Finnen Tainio och slitvargen Zokora kommer också stå över. Annars ser skadeläget ovanligt ljust ut.

MK Dons (5-3-2):

A Baines
J Smith – B Chorley – D Diallo – L Dyer – D Lewington
J-P McGovern – K Andrews – P Mitchell
I McLeod – A Wilbraham

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – C Davenport – Y-P Lee
A Lennon – H Ghaly – T Huddlestone – R Ziegler
Mido – R Keane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.