"Mickespurs" funderar över en öl

Mentala biten? Ligastart? Tankarna är många inför en ligastart.

Funderar lite på säsongen som kommer. Varje gång det skall till att starta är man förväntansfull som ett litet barn på julafton. Vad ska tomten komma med denna Jol? Vi har rätt att kräva framgång och lycka för vårt lag och dess luttrade supportrar. Men som alla vet är det inte så enkelt i engelska ligan som man vill. Inte bara Tottenham satsar för fullt. "Silly Season" är just löjlig och det verkar nästan som det är ett lotteri vilka spelare som kommer. Jag kommer ihåg en intervju med ”Svennis”. En reporter frågade vad som saknades i dagens klubblagsfotboll. Den mentala biten svarade han. Det är alldeles sant när det gäller Spurs. Jag har numera tappat räkningen på alla matcher där Tottenham fullständigt är under isen och gör plattmatcher som man får skämmas för inför ”vänner”.

Jag åkte hem till Lars-Gunnar Björklund i vintras för en pratstund. En underbart trevlig man som tog hem Tottenham till våra TV-soffor. Min kärlek för klubben var redan känd och besvarad, så det påverkade han inte. Men vi satt och pratade just om Tottenhams mentala bit och vi var rörande överens om att det måste ha ett slut. Visst, Tottenham kommer inte att vinna alla matcher. Men man kan göra det med stil och kämpaglöd. Ibland tycker jag att spelarna är loja och knappt bryr sig. Det kan jag aldrig acceptera. När jag ändå är inne på fansen. Vilket tålamod vi har! Här springer snedsparkare som Manchester United och Arsenal och nu senast Chelsea och staplar troféer på löpande band och vår kärlek till Tottenham verkar bara bli större. Jag upphör aldrig att förvånas och glädjas över detta faktum. L-G Björklund och jag var i alla fall överens att Tottenham är på rätt väg. Jag har haft mina tvivel förut, men nu känns det i magen.

För några år sedan pratade jag med en kompis som har den fula ovanan att hålla på Chelsea. Nåja, han är född där och det kan väl ursäkta lite kanske. Han sade till mig att han aldrig sett en sådan stark trupp när det gäller Tottenham. Jag nickade och kände osäkerheten komma krypande. Man har väl någon stark försvarsmekanism när det gäller Spurs. Man ”känner” på sig liksom. Naturligtvis fick jag rätt. Tottenham hamnade på en niondeplats och lämnade mig besviken som vanligt.

Nu är den känslan starkare än någonsin. Tottenham är på rätt väg och vi kommer att göra en bra säsong. Detta faktum är jag säker på (men säg inget till Steven!). Vad grundar jag det på? Tottenham verkar ha en spelidé, vilket har saknats tidigare år. Vi byggde upp laget på några fixstjärnor. Tyvärr var laget alltför sårbart för skador, vilket vi hade i massor och ofta. Nu har vi en bredd som vi tidigare saknat. Stabil ledning. Martin Jol och Chris Hughton har mitt fulla förtroende. Bra ekonomi. Allt verkar vara lugnt. Nu ska bara spelarna visa vad Tottenham går för. Jag kommer att skriva om det i senare krönika mera ingånget.

Till slut vill jag bara hylla alla som skriver för Spurs här i Sverige vare sig det är på SvenskaFans eller på tottenhamhotspur.se. Alla, jag menar verkligen alla är mycket goda skribenter. Det är en ren fröjd att läsa allt som skrivs och med vilken tid och energi som läggs ner på Tottenham Hotspur Football Club här i Sverige. Inte nog med det. De som skriver på forumen är också värda en kram. Ni är lika mycket värda ni. Det värmer mitt stora Tottenhamhjärta.

Jag måste verkligen rekommendera att folk dyker upp på Spursträffar runt om i landet. Det är alltid trevligt att lära känna människan bakom inläggen och reportagen. Man blir alltid glatt överraskad.

COYS och ha en fortsatt trevlig sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.