Birmingham – Spurs 0-2

Tottenham är tillbaka på engelsk mark efter utflykten till Frankrike. I eftermiddags spelade Spurs mot Birmingham på St Andrews och storformen håller i sig. Bulgaren Dimitar Berbatov visade kunnandet och prickade in två må då Spurs vann med 2-0. Egyptiern Hossam Ghaly assisterade till båda målen.

Spurs gästade under lördag eftermiddag Englands näst största stad för en träningsmatch mot Birmingham City på St Andrews. Motståndarna åkte som bekant ur Premier League i våras och siktar på en snabb återkomst. Birmingham ställde i stort sett upp med starkast möjliga manskap.

Martin Jol experimenterade i laguppställningen och ställde upp enligt formationen 4-3-3. I mål stod Marton Fulop. Mittförsvaret bestod föga överraskande av Ledley King och Michael Dawson. Till höger spelade Wayne Routledge, vilket är en intressant lösning. Benoit Assou-Ekotto tog hand om vänsterkanten. Tom Huddlestone tog sig an rollen som spelfördelare centralt och bredvid sig på mittfältet hade han Teemu Tainio och Hossam Ghaly. Anfallstrion bildades av tre tunga namn, Jermain Defoe, Dimitar Berbatov och Robbie Keane. Den sistnämnde höll sig lite bakom de övriga två och hämtade ofta bollar från mittfältet.

Matchen inleddes och Spurs tog direkt kommandot. Redan efter några minuter åstadkom både Defoe och Berbatov farligheter kring Birmingham-målet, men Maik Taylor kunde avvärja. I tolfte minuten tog Ghaly emot en kort frispark. Han tittade upp, hittade en lucka mellan Stephen Kelly och Martin Taylor och levererade en fin passning till Berbatov som iskallt avslutade och sköt bollen lågt i mål. Spurs var heta. Bara två minuter senare var det återigen Ghaly som passade fram till Berbatov. Bulgaren kontrollerade enkelt bollen i straffområdet innan han med en spektakulär volleyspark sköt bollen under ribban bakom en maktlös Taylor. Vilken lysande debut på engelsk gräsmatta för Dimitar Berbatov!

Resten av halvleken delade båda lagen på målchanserna. David Dunn och Jermaine Pennant var spelarna som oroade mest. Hos Spurs skapade både Ghaly och Huddlestone fina lägen. I andra halvlek förrycktes matchen av många byten, där Blues hade de flesta klara chanserna att göra mål utan att för den skull mäkta med att sätta dit bollen bakom Fulop.

Spännande att Jol prövar Defoe, Bebatov och Keane samtidigt på plan. Kanske kan detta bli en vinnande formel?