Stephen Kelly stannar. Mido, Naybet och Bunje lämnar!

I eftermiddags blev det klart att vår irländske högerback förlänger sitt kontrakt med ett år. Samtidigt aviserar Tottenham Hotspur att tre spelare lämnar klubben.

Spurs förlänger något överraskande kontraktet med 23-årige Stephen Kelly. Högerbacken har inte direkt varit framträdande under 05/06 och när han väl fått chansen har "Steo" agerat darrigt. I januari lämnade dessutom irländaren in en transferansökan och framtiden såg oviss ut.

Kelly har under tidigare säsonger stundtals visat gott gry och förhoppningsvis kan han nu på allvar konkurrera med Paul Stalteri om platsen som högerback. Ett tecken på viss optimism är trots allt att Kelly debuterade för Irland i onsdagens vänskapsmatch mot Chile.

För drygt en vecka sedan nådde Spurs en överenskommelse med Bayer Leverkusen om att köpa centeranfallaren Dimitar Berbatov. Därmed är det föga uppséendeväckande att Mido nu återvänder till Roma, efter en relativt lyckad låneperiod på ett och ett halvt år.

Även försvarsveteranerna Goran Bunjevcevic och Noureddine Naybet stiger av skutan.

Serbiske mittbacken Bunjevcevic köptes in av Glenn Hoddle under sommaren 2001 och var tänkt som försvarschef, men visade sig inte hålla måttet. Både avsaknad av tempo och fragil fysik talade emot honom. Sista året har 33-årige "Bunje" lojalt ställt upp i reservlaget.

Meriterade marockanske mittbacken Noureddine Naybet anlände 2004 från Deportivo La Coruña med uppdrag att styra upp försvarslinjen. Naybet fungerade som ledsagare åt Ledley King med lyckat resultat. Och det är inte bara lagkapten King som tagit lärdom av den 36-årige marockanen. Ett bevis på detta är att Naybet under 05/06 varit femtevalet som mittback efter den betydligt yngre kvartetten King, Dawson, Gardner och Davenport.

THSS tackar Mido, Goran och Noureddine för sina år i Spurs och önskar dem lycka till i framtiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.