Lennon imponerade och Jenas målskytt i engelsk 1-2-förlust

Tottenhams högervinge Aaron Lennon var matchens spelare, Jermaine Jenas målskytt och hela fem Spurs-spelare på planen. Ändå klev England av fotbollsplanen i Reading med en snöplig 1-2 förlust efter en märklig målvaktstavla. Svennis rätade ut några frågtecken om VM-truppen. Desvärre uppstod ett nytt.

Kvällens näst sista träningslandskamp före VM-kvalgruppmötet med Paraguay den 10 juni slutade med en snöplig 1-2 förlust efter ledningsmål av Jermaine Jenas. Dock kan sägas att den värmländske filbunken till landslagstränare fick några frågetecken uträtade till utropstecken. Tottenhams 19-årige vindsnabbe högeryttermittfältare Aaron "Azza" Lennon imponerade stort på Vitryssland, publiken och sportjournalistkåren. Lennon fick även utmärkelsen "Matchens spelare (Man of the Match)". I England som startade med tre Tottenham-spelare på mittfältet (Jenas, Carrick och Lennon) gjorde Jermaine Jenas 1-0 målet i 24:e minuten. Michael Carrick fick godkänt. Dessutom kom Jermain Defoe och Michael Dawson in med dryga tio minuter kvar.

Det står nu klart att Lennon är en av de viktigaste avbytarna på Englands VM-bänk. Flera röster ur den engelska sportjournalistkåren inser dock att Svennis aldrig kommer peta Beckham för Lennon i en startelva. Det torde fortfarande finnas möjlighet för Carrick att spela i en eventuell 4-1-4-1 VM-uppställning som defensiv, släpande mittfältare.

Det stora frågetecknet som uppstod var att tredjemålvakten, Norwichs Robert Green, skadade sig. Nu diskuterar den svenska landslagstränarduon nogsamt om huruvida landslagets 23-mannatrupp till VM bör innehålla två eller tre målvakter. Det lutar tydligen mot att de tre lejonen skickar med tre målvakter (Robinson, James och Carson) till VM.