Spurs – Aston Villa 0-0

Trots ett massivt spelövertag slutade matchen på White Hart Lane mållös. Villas danske landslagsmålvakt Thomas Sørensen stod för en rad kvalificerade räddningar och räddade bortalaget från förlust. Frånvaron av Mido var dock märkbart stor.

Matchen inleddes i ett ganska högt tempo med öppet spel. Efter sju minuters spel kom matchens första målchans då Defoe, startandes i Midos frånvaro, avslutade med ett mindre lyckat skott. Minuten efter drog Davids på ett pressat skott som såg ut att vara ofarligt. Skottet skruvade sig dock mot mål och var nära att smita in vid Sørensens första stolpe.

Hemmalaget fortsatte att spela med hög press och styrde matchen. Framförallt var Keane och Jenas pigga och löpvilliga vilket ställde till problem för Villaförsvaret. Dock skapades det inte speciellt många chanser under mitten av den första halvleken. Matchen gick nu också ned i tempo.

Efter en halvtimmes spel tog Spurs tag i taktpinnen igen och satte, efter Tainios lobb på Carricks fina genomskärare, ordentligt tryck på Villa. Tainios chans var för övrigt den första halvlekens bästa men Sørensen stod för en fin räddning då han lyckades får fingrarna på bollen. Minuten senare passade Juan Pablo Angel på att oroa hemmaförsvaret men hans nick täcktes av en alert Dawson.

Spurs fortsatte i slutet av halvleken att anfalla. Framförallt genom den för dagen hete Robbie Keane, som efter 43 minuters spel var nära att ge hemmalaget ledningen med en välplacerad halvvolley. Återigen svarade Sørensen för en bra räddning. Keane stod för övrigt också för matchens prestation när han, innan pausvilan, i ett och samma moment vände bort sin försvarare med en läcker mottagning.

Halvleken avslutades med att Jermaine Jenas nickade ihop med Angel vilket innebar slutet på matchen för den annars bra spelande mittfältaren. In kom istället Lennon som i den andra halvleken stod för ett par fina dribblingsnummer.

Andra halvlek
Den andra halvleken fortsatte i samma stil som den första. Hemmalaget pressade och kom också, ju längre matchen gick, närmre och närmre ett avgörande. Carrick styrde anfallsspelet från sin mittfältsposition medan Tainio och Davids, som inte riktigt fick till det i den första halvleken, visade vägen med ett uppoffrande mittfältsspel. Just Tainio var också ytterst nära att två gånger om bli matchhjälte.

Finländarens första heta chans kom efter en vänsterhörna som Tainio mötte vid den bortre stolpen. Nicken stoppades dock av Villaförsvarare. Den andra chansen kom med tio minuter kvar då Rasiak, efter Carricks pressade skott och Sørensens retur, hittade en framstormande Tainio framför mål. Sørensen svarade denna gång för matchens räddning när han, på ett något turligt sätt, lyckades parera avslutet.

Hemmalaget fortsatte att dominera och chanser skapades av bland annat Lennon och Defoe, dock utan resultat. Villa skapade knappt någonting och koncentrerade sig istället på att försvara den poäng man hade från start. Efter en period i mitten av halvleken där hemmalaget hade svårt att komma riktigt nära kom så dubbelchansen som avslutades med Tainios närskott. Chanserna satte återigen fart på hemmaspelarna som gjorde en sista ansträngning för att få till ett avgörande. Carrick misslyckades med att förvalta en frispark i bra läge. Lennon såg med två bra initiativ till att Barry fick lämna planen efter två snabba varningar och inhoppande Rasiaks skott blockerades av Mellberg. Matchens sista chans fick en annan inhoppare, Michael Brown, som med ett bra vänsterskott tvingade Sørensen till matchens sista räddning.

Spurs svarade, trots poängtappet, för en bra insats men avsaknaden av Mido var stor. Trots att Keane, framförallt i den första halvleken, var strålande vägde han och Defoe alldeles för lätt i straffområdet. När båda spelarna också allt som oftast gick ner och mötte uppspel, sattes Villas mittförsvar aldrig under riktig press. Men trots frånvaron av Mido borde matchen förstås vunnits.

I övrigt förtjänar Keane, Carrick och Tainio samt Jenas, för sin första halvlek, beröm för sina insatser. Sen kan man ju inte heller blunda för insatsen av matchens lirare i motståndarmålet. Sørensen räddade en poäng åt Villa.

Till sist får vi hoppas att skadorna på Jenas, Davids och Tainio inte betyder någon längre frånvaro. Framförallt såg inte Tainios fotledsskada vidare bra ut.

Spurs (4-4-2):

Robinson
S Kelly – M Dawson – L King – Y-P Lee
J Jenas (A Lennon 44) – M Carrick – T Tainio – E Davids (M Brown 62)
R Keane – J Defoe (G Rasiak 75)

Avbytare: R Cerny, A Gardner.

Aston Villa (4-4-2):

Sørensen
A Hughes – M Delaney – O Mellberg – G Barry
J Milner – S Davis – N McCann – L Hendrie
J P Angel – M Baros (L Moore 79, J Samuel 84)

Avbytare: S Taylor, L Ridgewell, C Gardner.

Varningar:
Juan Pablo Angel 57
Gareth Barry 81

Utvisning:
Gareth Barry 83

Domare: Graham Poll

Publik: 36 243 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.